Seriestarten för norrettan för herrar skjuts upp ytterligare. Nu planeras serien dra i gång den 13-14 juni. 

Team TG FF:s herrar skulle enligt det tidigare beslutet ha spelat seriepremiär den 21 maj. Men då coronaviruset alltjämt håller Sverige i ett järngrepp skjuts nu seriestarten upp ytterligare drygt tre veckor, det meddelar svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Skulle samhällsläget göra att seriestart måste senareläggas ytterligare kan det innebära att tävlingsformatet kan komma att behöva ändras även för Ettan.

Team TG:s tränare och sportchef André Ghanbari kommenterar det nya beskedet så här:

– Det är bra att få ett nytt datum men i grunden förändrar det inte vår tanke på hur vi ska träna. Det känns fortfarande näst intill lika ovisst och svårt att styra upplägget fram till en eventuell seriestart då vi inte kan planera in träningsmatcher eller vet vilken puls och intensitet vi ska sätta på varje träningspass, säger André Ghanbari och fortsätter:

– Då tältet fortfarande står kvar så vet vi inte vilken arena vi får eller ska spela på heller om och när det blir spel. De andra planerna runtom i stan börjar vara fullbokade, men det är som det är och vi lägger fokus på den dagliga verksamheten och att gruppen ska vara sitt bästa jag på varje träningspass, även om vi inte har den där matchen som morot på slutet av varje vecka, säger Ghanbari.

Nyförvärvet Rasmus Engström har opererat menisken och blir borta en tid, i övrigt är det bara småskavanker som stör i truppen.