Team ThorenGruppen FF har i dag signerat inte bara en utan två målvakter till kommande säsong. En minst sagt rutinerad keeper i Vladimir Sudar och en minst sagt lovande i Felix Forsgren.
– En mycket bra lösning för oss som jag är väldigt nöjd över, säger sportchefen André Ghanbari.

Målvaktsfrågan har varit en viktig nöt att knäcka för Team TG:s sportchef André Ghanbari. Men i dag kan han andas ut. I eftermiddags signerades två nya målvakter till klubben. Målvakterna det rör sig om är Vladimir Sudar och Felix Forsgren – som båda två är bekanta namn för Umeå-fotbollen. Sudar kommer närmast från IFK Luleå (men har dessförinnan representerat Umeå FC i flera säsonger) och Felix Forsgren, född – 97, kommer från Umeå FC.

– Det känns bra och spännande och jag hoppas att vi har en rolig säsong framför oss, säger Vladimir Sudar och fortsätter:

– Som alla vet så gick det inte så bra för oss i IFK Luleå. Vi åkte ut serien och mitt kontrakt gick ut. Så det blev ganska naturligt att flytta tillbaka till Umeå med min sambo och våra två döttrar. Hon kommer härifrån och jag har bott här tidigare så det känns som en hemstad även för mig. Det är så vi har resonerat, säger Sudar.

Vad hoppas då den rutinerade målvakten bidra med in till Team TG:s lagbygge?

– Just rutin kan jag bidra mycket med till laget. Det är också väldigt kul att Felix blir min målvaktskollega som jag känner sedan tidigare. Jag har till och med varit hans tränare några gånger. Väldigt kul att ha fått se honom utvecklas till den målvakt han är i dag, säger han.

Sudar har tidigare varit med och spelat upp UFC till Superettan. Nu ser han fram emot att hjälpa Team TG närma sig det målet.

– Jag ser Team TG som en förening som har utvecklats mycket under de två åren i divison I och de kan utvecklas mycket mer dessutom. Jag ser bara en ljus framtid för föreningen, säger Sudar.

Vid hans sida kommer alltså Felix Forsgren att finnas. En lovande målvakt som ansluter från Umeå FC där han gjort ett par framträdanden i division I.

– Det känns väldigt bra att det är klart. Det gick lite snabbt här på slutet men jag är väldigt nöjd med hur det har gått framåt, säger Forsgren som varit och provtränat lite i södra Sverige och haft flyttankar.

– Jag har tänkt lite fram och tillbaka. Men jag känner ändå att hemtrakterna är det som gäller och att TG blir en bra utmaning för mig, säger han.

Även Forsgren har höga förväntningar på det som komma skall.

– Förväntningarna är att få lite mer speltid än tidigare, få lite mer division I-miljö när det kommer till speltiden. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som målvakt.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– En spänstig explosiv målvakt som kommer kunna tillföra bra ledarskap bakifrån och hjälpa backlinjen.

Hur kommer det bli att ha Sudar som din målvaktsskollega?

– Det kommer bli väldigt roligt och intressant. Jag har växt upp själv och idoliserat honom, jag har till exempel hans handskar hemma som jag fick när UFC gick upp i Superettan. Jag kommer lära mig jättemycket av honom och få ta lärdom av hans rutin, säger Forsgren.

Sportchef André Ghanbari är förstås belåten över dagens utfall med två nya målvakter på kontrakt.

– Två sköna pusselbitar att få på plats. Det känns som en väldigt spännande målvaktsduo med en mix av rutin och framtid. Som duo har dem egentligen allt vi kan önska och från en dag till en annan har vi det plötsligt väldigt gott ställt på målvaktssidan vilket såklart är en lättnad inför det fortsatta lagbygget, säger han.