Team ThorenGruppen FF är enormt expansiva inför nästa säsong.
Den senaste dagarna har klubben landat två oerhört kompetenta nyförvärv; Fredrik Wennebro och Adam Chennoufi.
Dessutom skrev tränaren André Ghanbari på ett nytt kontrakt de kommande fyra åren med Benjamin Kinnunen-Nasiri som tränarkollega.
– Det här är en långsiktig satsning som ska leda mot Superettan i framtiden, säger Raja Thorén.
TTG gjorde en sensationell division I-säsong i fjol och blev också stan´s bästa lag med sin femteplacering.
Så här – dagarna innan jul – har nu klubben landat ett par rejäla julklappar inför nästa säsong.
Två fräcka värvningscuper – bland annat i konkurrens med stadskollegan Umeå FC – håller kraftigt på att rita om fotbollskartan i Umeå.
Raja Thoréns idrottssatsning i Umeå är ingen dagslända, utan tvärtom. Det skvallrar om ett genuint långsiktig engagemang för att bidra till idrotts-Umeå.
– Vi har drivit innebandyn sedan 2005 och är inne på vårt andra decennium, det tog oss elva (!) år att ta oss till Svenska Superligan i innebandy. Vi vet att det även att krävs en långsiktig och tålmodigt satsning för att nå Superettan i fotboll och det ska vi göra, om inte nu så inom några år, säger han medveten om att den senaste tiden oerhört prestigefulla värvningar av inte minst Fredrik Wennebro och Adam Chennoufi – med bland annat 25 (!) färska allsvenska matcher för GIF Sundsvall 2015 – väcker förhoppningar om spel i högre serie för alla fotbollsentusiaster i Umeå.
– Så är det och jag tycker vi med våra värvningar visat att det är Superettan som gäller i framtiden. Men det värmer mig minst lika mycket att vi kan attrahera duktiga Umeå-killar att spela kvar i den här staden och att de tror på att de kan utvecklas hos oss. Att Adam Chennoufi väljer oss före toppklubbar i Europa, Superettan och Allsvenskan är stort. Det är oerhört inspirerande att vi som klubb kan bidra på det här sättet till idrotts-Umeå och bidra till den glädje och sammanhållning som idrotten skapar, säger Thorén.