BK Forward åkte ur division I norra i fjol. Men forwarden Rasmus Engström blir kvar i norrettan – målmaskinen från Husum är klar för spel i Team TG FF.
– En Ö-viksgrabb som vi tror kommer passa in på sättet vi spelar. Han är snabb och en duktig avslutare, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Från 2014 till 2018 smällde Rasmus Engström in 74 mål på 92 matcher i division III och II för Friska Viljor, Sollefteå och Arnäs. I fjol föll han för lockropen och anslöt till division I-klubben BK Forward från Örebro. Det blev fyra mål på 23 matcher under debutsäsongen i ettan där Forward åkte ur serien efter en sistaplats med skrala 20 poäng.

Nu är Rasmus Engström – fostrad i Husums IF – klar för en flytt norrut igen då det väntar spel i Team TG.

– Det känns jättebra, alla bitar föll på plats när jag kom till Umeå och fick träffa André. Jag är riktigt taggad på kommande säsong, säger den 23-årige anfallaren som personligen hade en lite tuffare säsong i Forward med många inhopp och färre matcher från start.

– Det var en tuff säsong men man lär ju sig mycket av motgångar också. Jag fick chansen från start de sista fem matcherna och gjorde tre mål. Men jag har lärt mig att det är en tuff serie och att det kanske är bättre att jobba hårt vecka för vecka för att ta tre poäng till helgen än att sätta upp ett mål var man ska sluta i tabellen, säger Rasmus som beskriver sig själv så här:
– Jag är en snabb och tuff djupledslöpare med en näsa för mål. Jag är bra på huvudet och i boxen.

Team TG:s tränare och sportchef André Ghanbari håller med i sina beskrivningar om forwardsförvärvet:
– Vi har haft koll på honom en längre tid då det är en Ö-viksgrabb. Sedan fattade hela ledarstaben tycke för honom när vi mötte Forward i fjol och han hade något som gjorde oss nyfikna. Han är snabb och en duktig avslutare som är lojal och också jobbar väldigt hårt. Vi tror att han kommer att passa in bra i sättet vi spelar och i gruppen som helhet, säger Ghanbari.