Han har gjort fyra säsonger i division II-serien i Svealand.
Nu ansluter mittbacken Patrik Brunner till Team TG FF och Ettan Norra.
– Det känns jättekul. Jag känner mig redo för nästa steg och att möta bättre spelare, säger Patrik, som skrivit på ett tvåårskontrakt.

Patrik Brunner, 23, flyttade upp till Umeå i höstas för studier på psykologprogrammet, med inriktning idrott, vid Umeå universitet. Den gångna säsongen spelade han med IFK Lidingö i division II norra Svelaland och han var dessförinnan en säsong i Newroz FC och två säsonger i Huddinge IF i södra Svelandstvåan.
Nu väntar Team TG och Ettan Norra för Vasalundsprodukten, som har koll på en hel del lag i serien.
– Att spela i ettan är ju något jag strävat efter när jag spelat division II så det känns jättekul. Det är väl sex Stockholmslag i serien så det är en del gamla polare som spelar lite här och där.
Patrik började träna med Team TG redan i höstas och har trivts bra från dag ett.
– Det är en väldigt skön grupp med många unga studenter. Det är en välkomnande och familjär miljö där alla är bra vänner och dessutom är det bra go´på gubbarna på träning. Sen är det också fantastiskt att nu på vintern kunna träna i 15 plusgrader i nya fotbollshallen, så det är riktigt bra förutsättningar, säger Patrik som också trivs bra i Umeå.
– Ja, anledningen till att jag sökte psykologprogrammet här är att Umeå är enda universitet i Sverige som även har en inriktning mot idrott i programmet. Sedan ville jag testa något nytt, se en ny stad, träffa nya människor och komma utanför komfortzonen lite.
Vad har du för målsättningar med säsongen som kommer? 
– Först och främst att laget håller sig kvar som nykomlingar. Sedan vill jag personligen utvecklas och spela så mycket som möjligt, och kanske även göra några baljor på fasta situationer.
Hur låter det om du får beskriva dig själv som spelare?
– Jag har bra spelförståelse både med och utan boll. Sen var jag mittfältare tills jag var 16-17 år så jag har en bra passningsfot och gillar att styra spelet bakifrån och spela mig upp i banan. Jag är 191 centimeter lång så jag är rätt bra i luftrummet också.
Team TG-tränaren Niklas Wenderyd beskriver nyförvärvet i liknande ordalag.
– Det ska bli spännande att se honom i Ettan. Han är en bolltrygg och passningsskicklig mittback som har bra fysik och storlek också, säger Niklas.