Äntligen är ett relevant ord efter att TTG tagit sin första trepoängare för säsongen. Detta mot Örebro med segersiffrorna 7-4.
– Riktigt stark laginsats av oss, säger ”Peppe”. 

Det såg inte så lovande ut i början när Örebro gick ifrån till 0-2 redan efter dryga fem minuters spel. Men TTG skapade lägen lite i skymundan och när Peter Reinholdt öppnade målkontot gav han luft under vingarna till laget.

– Klart att vi gärna startar bättre men ser man till chanserna kunde vi lika gärna ha varit i ledning efter första perioden, säger ”Peppe” som fick vänta till andra perioden innan laget tog ledningen.

Först kvitterade Mattias Hedlund till 2-2 på en retur i powerplay innan han snyggt spelade fram Albin Andersson till 3-2 i ett nytt powerplay.

– Skönt att det lossnade lite för vårt powerplay där det varit lite grus i maskineriet. Det är en så pass viktig del av matcherna i SSL så det är helt klart viktigt för oss, säger Reinholdt.

Tredje perioden började ungefär lika dåligt som den första. Örebro fick två snabba mål och går upp till 3-4. Men i bytet efter gör Tobias Bergfors 4-4 på en soloprestation och i bytet efter det gör ”Peppe” 5-4 efter ett mönsteranfall. Förstafemman är inte färdiga där utan gör även 6-4 och 7-4 innan det hela är över.

– Riktigt skönt att det lossnade lite för oss som lag i dag. Vi gör en riktig laginsats och alla sliter på bra. Energinivån, som var på rätt väg redan mot Dalen, är också uppe på den nivå som krävs för att vinna matcher, säger Reinholdt.

Noterbart är också att Stefan Dellsand Lindberg debuterade direkt och spelade hela matchen som center i andrakedjan.

– Känns kul att han är tillbaka och han visade direkt att han kommer bli viktig för oss med sin rutin. Han är väldigt allround och gör spelarna runt sig bättre, säger ”Peppe”.

Målen, första perioden: 
0-1 (2.38) Emil Lundmark.
0-2 (5.24) Jim Genberg.
1-2 (16.59) Peter Reinholdt (Victor Öberg).
Andra perioden: 
2-2 (7.07) Mattias Hedlund (Peter Reinholdt) spel fem mot fyra.
3-2 (11.11) Albin Andersson (Mattias Hedlund) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 
3-3 (3.50) Aron Ohlsson (Emil Lundmark)
3-4 (6.17) Simon Palmén (Simon Jirebeck) spel fem mot fyra.
4-4 (6.46) Tobias Bergfors (Emil Johansson).
5-4 (7.11) Peter Reinholdt (Adam Berglund).
6-4 (10.59) Linus Holmgren.
7-4 (12.04) Peter Reinholdt (Mattias Hedlund).