Han kom till klubben förra året. Nu förlänger Per Boltegård Blom kontraktet med Team TG FF en säsong till.
– Han kommer betyda mycket för vårt försvarsspel, säger sportchefen Patrik ”Putte” Sandström.

25-årige Per Boltegård Blom anslöt till Team TG från division II-laget IFK Lidingö inför fjolårsäsongen. Det blev totalt 24 matcher varav 19 från start för den reslige södermalmssonen under hans debutsäsong i norrettan.

– Det var en tuff säsong för hela laget. För mig var det helt nytt men jag kom in i det mer och mer och individuellt kändes det som en bra säsong men det är svårt att vara nöjd när laget gick så dåligt, säger Per.

Han spelade främst i backlinjen under 2020 och det är där han har sin naturliga position även om han både i fjol och tidigare i karriären också använts mer offensivt, där han med sin längd och storlek är ett hot. Nu har han förlängt sitt kontrakt med Team TG en säsong, detta trots degraderingen till division II.

– Det känns bra. Egentligen hade jag tanken att prova något högre upp än division II men jag pluggar här så det känns som ett bra beslut att stanna. Det känns bra att få köra med Benji (tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri) och väldigt många spelare stannar kvar vilket gör att vi får en bra trupp. Jag hoppas vi kan vara med i toppen av serien och hota om segern, säger han.

Sportchefen Putte Sandström är nöjd över att Per Boltegård Blom förlängt kontraktet.

– Det känns bra att Per bestämt sig för att stanna. Han är en stor och kraftfull spelare med en grym inställning. Han kommer betyda mycket för vårt försvarsspel, samtidigt som han är användbar på fler positioner.