Två offensiva krafter. Två kontraktsförlängningar. Philip Näslund och Rasmus Engström kör vidare med Team TG FF.

Philip Näslund har två division I-säsonger bakom sig med Team TG. Nu väntar division II igen för den 23-årige Täfteåprodukten.

– En del i min målsättning nu är att visa att jag har erfarenhet från division I. Jag hoppas kunna prestera på en hög nivå i division II och bidra med fler poäng framåt, säger han.

Det blev två mål på 27 matcher för Philip under den gångna coronasäsongen i norrettan.

– Det var ju en tuff säsong för laget, efter en bra start så gick det mycket upp och ner. Personligen så blev jag sjuk under coronaperioden och det var lite struligt men spelmässigt kändes det oftast bra för mig ändå. Jag känner ändå att jag tog kliv och blev en större del av laget, säger Näslund som hade intresse från andra klubbar men som fick ett enkelt val efter snack med tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri och sportchefen Patrik Sandström.

– Jag har fått bra besked från dem, både om satsningen på laget och min egen roll i lagbygget. Jag ser fram emot säsongen, säger han.

Anfallaren Rasmus Engström kom som ett nyförvärv till Team TG inför fjolårssäsongen. Men redan på försäsongen drabbades han av en knäskada som sedan spolierade i princip hela säsongen. Det blev bara tre inhopp för Engström som nu ser fram emot en nystart i division II.

– Det kändes självklart att stanna kvar. Klubben vill tillbaka till ettan direkt och jag vill vara med och bidra till det. Sedan känns det perfekt att få kliva ner en nivå efter skadorna. Jag hoppas få spela mycket, förhoppningsvis spruta in lite mål och se till att laget är i toppen, säger han.

Rasmus, 24 år fyllda och fostrad i Husums IF, hoppas också kunna bryta sin omtalade svit där han åkt ur serien fem säsonger i rad med fem olika lag. Ett faktum som uppmärksammades i en omtalad Sportbladetintervju i november.

– Ja, det var lite märkligt att hamna i ett så stort media. Det var lite roligt och nog första gången som jag fick kommentarer på en artikel om mig själv, säger Rasmus och fortsätter:

– Jag har ju bytt lag varje år de senaste åren och då åkt ur. Nu stannar jag kvar i Team TG så jag får hoppas att det bryter trenden, säger han skämtsamt.

Sportchefen Patrik Sandström är nöjd att Philip Näslund och Rasmus Engström kritat på kontraktsförlängningar.

– Philip är en umekille som är ung, lovande och utvecklingsbar. Han är otroligt seriös och en jättefin lagspelare som alltid ger sitt yttersta. Han är en sån spelare vi behöver och som vi kan bygga vidare på, säger ”Putte” och fortsätter:

– Det är bara att kolla på hans statistik från tidigare år. Rasmus är en forward med nästa för målet helt enkelt. En hel och fräsch Rasmus Engström kommer att vara ett stort anfallshot i division II.