Höstsäsongen är nu igång.
Team TG FF inledde med en stark pinne på bortaplan mot VSK. 
– Otroligt kul att vi är igång igen, konstaterar kaptenen Jonathan Jonsson. 

Efter en tung avslutning på ”första halvlek” av säsongen kom uppehållet lägligt. Under denna tid har Team TG FF fått komma samman igen och gjort sig redo för hösten.
Dessutom har de skadade spelarna – såsom kaptenen Jonathan Jonsson – fått extra tid att komma tillbaka till full form igen.

– Underbart att hösten har dragit igång igen och för min egen del känns det otroligt kul att vara tillbaka. Det som var positivt med min skada var att jag kunde köra fys och löpning för fullt, vilket har gjort att man kunnat vara redo nu när serien återupptogs, säger han.

Helgens match mot VSK analyserar han så här:

 – Vi visste att de skulle komma med en bra fart och en vass offensiv men vi ville ändå försöka sätta press på dem och bedriva vårt egna spel. Första halvlek styr dem och leder välförtjänt med 1-0, men vi får en bra start i andra och känner direkt att vi kan vända på detta. Vi får mer och mer tid med bollen samtidigt som de blir lite mer passiva och enbart kommer på kontringar. Tillslut får vi också utdelning och en grymt skön poäng att packa i väskan hem, säger han. 
Och den som klev fram när det som mest behövdes var just kaptenen själv. Ett sent kvitteringsmål på hörna.
– Helt fantastisk att se bollen gå in. Jag fick turen nu att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, nästa gång är det någon annan. Det viktigaste är att vi får med oss poäng i matcherna, konstaterar kapten Jonsson som nu ser fram emot resten av höstsäsongen. 
NÄSTA MATCH är nu på söndag mot IK BRAGE KL 14.00 på Umeå Energi Arena Sol.