Team ThorenGruppen FF kan presentera ännu ett nyförvärv. Den här gången handlar det om speedkulan Radoslaw ”Radek” Erlich som byter UFC mot TTG.
– Det här blir en nytändning för mig och jag ser fram emot en jätterolig säsong, säger 29-åringen.

Radoslav ”Radek” Erlich kom till Sverige för sex år sedan från Polen. Han inledde fotbollsäventyret här med spel i Robertsfors där han vann skytteligan i division II. Därefter gick flyttlasset till Skellefteå FF och division I men då laget åkte ur ettan första året blev det sedan spel i Umeå FC.

– Jag har lärt mig nya saker varje säsong och haft bra tider i alla tre klubbarna. Nu gick mitt kontrakt ut med UFC och jag har haft kontakt med en del klubbar. Men min flickvän pluggar i Umeå så någon flytt blev inte aktuell. Team TG blev helt enkelt det bästa alternativet för mig, säger han.

Den speedige forwarden var skadad under stora delar av fjolårssäsongen så han ser fram emot en nystart.

– Känslan är bra och det känns som vi har ett riktigt bra lag som kan komma att ha en rolig säsong tillsammans. Förhoppningsvis kan alla spelare hålla sig fräscha och friska. Vi får se vad vi kan uppnå tillsammans men känslan är riktigt bra, säger Radek.

I UFC fick han ofta spela ute på en kant tack vare sin speed. Men han medger att han i grund och botten är en forward.

– Jag och André har haft en bra dialog och vi båda ser mig som en forward i första hand. Men vi har många duktiga spelare så vi är många som kommer få kämpa om en plats i startelvan. Huvudsaken är att vi ska vinna matcher, fastslår han.