Peter Sjöström var såklart lättad över att TTG redde ut stormen och tog tre poäng i går mot AIK. 
– Vi skulle ha vunnit detta med mer kontroll, men nu kan vi gå stärkta av att vi klarade pressen, säger han. 

AIK reste till Umeå som SSL:s formstarkaste lag med fem raka vinster. ThorenGruppens form var å andra sidan något tveksam.
Men i går visade hemmalaget direkt från start att de ville vara med och bestämma.

– I första och andra perioden har vi stunder där vi totalt kontrollerar matchen. Vi spelar stundtals en fantastisk innebandy där spelglädjen nästan tar över ibland och det blir en pass för mycket istället för att vi trycker dit den. Vi har också några minuter i dessa perioder som är för mycket ”hawaii” och då såg vi direkt hur vassa AIK är, säger Peter Sjöström.

Trots ett stort chansövertag i andra perioden stod det ”bara” 4-2 inför den tredje perioden.

– Vi skulle ha stängt matchen redan i andra med tanke på den chanskavalkad vi radar upp. Men deras keeper storspelar samtidigt som vi har lite otur i vissa lägen och i vissa lägen är vi inte tillräckligt kliniska, säger ”PS”.

I tredje märktes det tydligt att AIK hade noll press medan TTG blev lite nervösa.

– Vi ger bort för många bollar och återigen – då är AIK sylvassa. De går rakt på mål och är en förebild för oss på så sätt i deras sätt att spela, säger han.

AIK kommer ikapp till 5-5 men med drygt två minuter kvar får hemmalaget ett powerplay. Spelformen som grusat under stora delar av säsongen klev nu fram när det behövdes som mest.

– Jag är nöjd med ”PP” denna match och det var fantastiskt skönt att avgöra så. Vi hade ett jätteläge just innan på en kross till ”Peppe” men istället blev det Hedlund som fick trycka in den, säger Sjöström.

Ny match väntar redan på söndag mot ett annat formstarkt gäng – Mullsjö!

– Vi kan ta med styrka från denna seger in i den matchen och spela mer avslappnat. Det har varit mycket press på killarna och alla runt omkring nu på slutet, så segern mot AIK var väldigt välbehövlig, konstaterar Sjöström.