Webredaktionen har tagit pulsen på senaste nyförvärvet Daniel Hernandez. 
En skarpskytt av rang som valde Team ThorenGruppen SK över bland annat Storvreta.
– Kände direkt efter mitt besök i Umeå att det här kändes rätt för mig, säger han.

Daniel Hernandez har länge ansetts som en stor talang i innebandy-Sverige och han har tidigare representerat bland annat Balrog, Örebro och Mullsjö. Nu väntar nya utmaningar med en lång flytt norrut och spel för Team ThorenGruppen SK.

– Känslan var god efter mitt besök i Umeå så det handlade egentligen bara om att flytta så långt eller inte, säger Hernandez och fortsätter:

– Det blir lite som ett äventyr att flytta så långt från där jag bor nu. Men Umeå är en riktig innebandystad så det ska bli jätteroligt, säger han.

Som ny i laget kommer han också in med en positiv syn på lagets chanser i SSL.

– Vi är nykomlingar, och många utomstående anser att det blir en kort resa tillbaka till Allsvenskan igen. Men laget har en bra grund för att överraska många i SSL, det gäller bara att jobba stenhårt med försäsongen, säger han.

– TTG är också mer förberedda än andra klubbar som gått upp från Allsvenskan, då tänker jag främst på att laget har varit en toppklubb i Allsvenskan i flera år irad, säger han.

Att andra lag och experter håller TTG som ett potentiellt bottenlag ser han bara som positivt.

–  Jag älskar att vara underdog och veta att motståndarlaget är nervösa över att förlora mot ett på papperet ”sämre” lag, säger Hernandez.

Som rightfattad vänsterforward hoppas han bidra med mycket i de offensiva spelet.

– Jag är en snabb och teknisk spelare som skjuter väldigt mycket. Under senare år har jag tagit för mig mer och och utvecklat min spetskvalitét på ett bättre sätt. Vilket lag jag än spelar i så är jag där för att jag vill vinna och göra mål, fastslår han.

Vi från webredaktionen hälsar Daniel Hernandez varmt välkommen till TTG och ser fram emot vad han kan uträtta på planen i vinter!