En mittback har varit efterlängtad i Team TG:s lagbygge. Nu är han på plats. 20-åringen Linus Sahlin ansluter från GIF Sundsvall. 
– Jag fick en positiv känsla här och det känns som att klubben verkligen vill framåt, säger han. 

Ett flertal mittfälts- och anfallsalternativ är redan presenterade här under #sillyseason. Lite skralare har det varit med backförvärv, vilket gör dagens nyförvärv i form av Linus Sahlin till ett viktig till skott i Team TG:s lagbygge. Linus är en 20-årig back (fyller snart 21) som kommer närmast från GIF Sundsvall.

– Jag har spelat i GIF Sundsvall sen jag var 15-16 och har vandrat via ungdomslagen upp i A-laget där jag varit de senaste två åren, säger han.

Särskilt mycket speltid i A-laget har det dock inte blivit och efter att GIF Sundsvall lade ner sitt U21-lag blev det ingen matchmiljö alls för Sahlin.

– Jag har mestadels suttit på bänken men spelat någon cupmatch och så. Men speltid har saknats och det är väl av den anledningen som jag går ner lite i seriesystemet för jag vill spela så mycket som möjligt och få en mer betydande roll, säger Sahlin, som också har ett antal U-landslagsläger på meritlistan.

När nytt äventyr väntade vändes blickarna mot Umeå där både Umeå FC och Team TG visat intresse för hans signatur.

– Framförallt var det dessa två klubbar det stod emellan. Jag trivdes bra i båda klubbarna när jag varit på besök och har haft kontakt med båda fram till nu. UFC kom dock inte med något konkret och när tiden började rinna iväg lite så föll valet på ”Thoren” som även har gett mig ett väldigt bra första intryck, säger han, och fortsätter:

– Det har varit bra fart på träningarna och gruppen var väldigt välkomnande då jag kom. Det är en viktig del för mig eftersom jag flyttar från tryggheten hemma. Sedan har både André och Benji varit väldigt välkomnande och skött det här på ett bra sätt, säger han.

Som spelare var han tidigare innermittfältare men spelar nu som mittback. En spelskicklig sådan.

– Mina styrkor ligger väl i det offensiva spelet med boll. Jag är inte så stor av mig men tycker ändå att jag är relativt tuff
att möta och jag är en bra huvudspelare, säger Sahlin som mäter 186 cm.

Han hoppas nu bli en viktig kugge i det lag som strävar efter att ta nästa steg och har Superettan som vision.

– Har ärligt talat lite för dålig koll på division I men jag har försökt kolla in lite tidigare tabeller och lite spelartrupper. Men jag har en tydlig målbild att ta mig så högt upp som möjligt, och det verkar klubben ha också. Så jag hoppas vi kan lösa det tillsammans, säger han.

Sportchef/tränare André Ghanbari är förstås mycket nöjd över dagens viktiga signatur.

 

– Detta är den position som varit viktigast att tillsätta och jag känner att det här blir en klockren lösning. Värvningen är helt i linje med den profil vi söker – en norrländsk kille och en ung talang som kommer från Allsvenskan. Han är kvick och har en bra passningsteknik och är väldigt trygg med bollen vilket passar perfekt in i vår filosofi, säger Ghanbari.

Redan imorgon kan Du se Linus Sahlin debutera i träningsmatchen mot Täfteå klockan 10.00.