Andra raka segern. Och tre nya, friska poäng. Detta efter en solid bortamatch. 
– Jag tycker vi har bra kontroll och att vi gör en bra match rakt igenom, säger mittfältaren Sebastian Lundbäck. 

Piteå var piskade att vinna och hade också ett guldläge att ta in på de övriga bottenlagen då de hade förlorat i denna omgång. Men hemmalaget fick inte alls nån lätt uppgift denna dag. Team TG var bättre och kyligare och vann också rättvist med 2-1 även om Piteå reducerade och låg på lite i slutet av matchen.

– Vi kom ut i första halvlek med en jättebra attityd och vi tar tag i spelet direkt och får också ett tidigt mål. Dessutom får vi in 2-0 innan paus vilket kändes väldigt viktigt, säger Sebastian Lundbäck som gjorde det första målet och sedan fick se storebrorsan Jonathan styra in 2-0.

I andra halvlek – som så många gånger förr den här säsongen – får dock TG en liten svacka och då kan Piteå reducera.

– Vi sjönk lite och Piteå hade en hyfsad period där ett tag. Men sedan tar vi tillbaka matchen och lyckas etablera spel högt upp på deras planhalva. Känslan är ändå att vi har bra kontroll på dem i 90 minuter, säger Lundbäck.

Tränaren André Ghanbari är inne på samma spår.

– Vi håller ut och sett till hela matchen har vi ett tydligt övertag i antalet skapade målchanser. Vi hade klara lägen till 3-0 men de får istället 2-1 och då får matchen en annan karaktär. Men vi är såklart väldigt nöjda med de tre poängen och prestationen, säger han.

Tabellen börjar nu, efter två raka tunga segrar, vara riktigt trevlig läsning för TG-anhängare då det är hela åtta poäng ner till det förhatliga bottenstrecket.

Nu väntar Enskede borta den 16 innan det är dags för ”gratismatchen” med fri entré mot Luleå den 22 oktober!