Team TG fick lämna Rosvalla IP utan poäng i seriepremiären. Detta trots att det fanns mycket positivt att hämta från matchen. 
– Sett till hela matchen skapar vi tillräckligt för att kunna vinna, samtidigt som det syns att vi inte riktigt satt allt i spelet än, säger André Ghanbari. 

Matchens enda mål kom i den första halvleken när Carl Björk rann igenom efter 25 minuter. Målet kom lite ologiskt då det var Team TG FF som hade startat matchen bäst. Efter målet kom TG av sig lite och det slarvades en hel del i passningsspelet.

Men i den andra halvleken repade de vitklädda gästerna mod och satte en rejäl press på det topptippade hemmalaget Nyköping.
Laget fick också in en kvittering via Timothy McNeil men linjemannen vinkade för offside. Men trots ett stort spelövertag i den andra halvleken fick TG lämna premiärmatchen utan poäng.

– Sett till hela matchen tycker jag vi skapar tillräckligt för att vinna, sedan finns det också mycket kvar att jobba med. Vi fick inte riktigt till positioneringen och strukturen i anfallet. Men vi har haft mycket skador under försäsongen och har inte riktigt haft tid att sätta allt, säger André Ghanbari till VK.

Övrigt positivt från matchen är att Fredrik Wennebro gjorde en finfin match på mittfältet i sin seriedebut för klubben. Adam Chennoufi spelade också drygt 30 minuter i vad som får beskrivas som en comeback efter en något skadefylld försäsong.

– Skönt att få spela av mig lite. Jag kände inte av något av skadan och fick lite bollar att jobba med kring de positioner runt straffområdet som jag gillar, säger han.

Trots förlusten ska absolut ingen skugga falla över Team TG då detta också är en av säsongens svåraste bortamatcher.
Nu väntar nya tag i hemmapremiären mot Västerås SK nu på lördag då det också är FRI ENTRÈ på Umeå Energi Arena. Vi ses 15.00!