Bilden är förvisso från det allsvenska avancemanget. Men det är nästan så att Marie Häggström jublar lika högt efter helgens dubbla segrar. – Riktigt skönt med sex poäng, vi fick verkligen slita hårt för det, säger ”Släggan”. 

Team ThorenGruppen åkte ner till Stockholm för dubbelmöte med en premiärförlust i bagaget och en vingklippt laguppställning. Inte helt optimala förutsättningar med andra ord…

– Klart att det var lite nervöst att åka ner men innerst inne visste vi nog att vi skulle klara av det eftersom vi kört en bra försäsong och har en rutinerad trupp, säger Marie Häggström.

Lördagens match mot Åkersberga slutade med en riktig krigarseger med uddamålet (3-4).

– Vi täckte massvis med skott och jobbade verkligen för varandra. Samtidigt som vi satte våra lägen. Tycker vi hade bra kontroll på matchen men i slutet blev det onödigt spännande då vi kanske blev lite trötta ändå efter att ha tuggat på två femmor, säger hon.

På söndagen mot Bele/Barkaby fortsatte TTG på den inslagna vägen och släppte bara in tre mål. Dessutom blev det sex mål framåt vilket också säkrade sex av sex poäng möjliga under helgen!

– Vi fortsatte kriga bra i försvaret och straffade dem med snabba kontringar. Vi var lite mer samspelta och bjöd på fina anfallskombinationer. Vi gjorde mål i både PP och boxplay och kontrollerade matchen bra, säger Häggström, som vill plussa för några spelare lite extra:

– Frida Eriksson hittade formen i helgen. Hon var riktigt het och fick även hänga dit några. Stundtals hade hon även lite lekstuga med motståndarnas backar med snygga dragningar. En av våra juniorer, Emmy Åhlén, var riktigt bra. Hon gjorde ett grymt bra jobb i pressen och fick välförtjänt utdelning i söndagens match då hon gör två mål. Hon visade att hon håller allsvensk nivå, säger Häggström.

Hemresan blev förstås den enklaste matchen i helgen efter de dubbla triumferna.

– Det var extra skönt med sex poäng just en sån här helg då vi bara var 12 utespelare. Vi fick verkligen slita lite extra för varje pinne, konstaterar hon.

MATCHFAKTA lördag
MATCHFAKTA söndag