Det stod 3-0 på resultattavlan redan efter sex minuters spel. Och tillslut en klar 9-2-seger mot Kramfors Alliansen. Detta var andra raka hemmamatchen där damlaget vinner med stora siffror (Domsjö IF 10-2). – Vi gör precis det vi pratar om innan matchen och samtliga spelare gör en fantastisk insats, säger Therese Kapstad.

Det gick verkligen undan i matchinledningen på Umeå Energi Arena. Och efter 6 minuter så hade i tur och ordning Moa Sjöström, Karolina Rinnau Widding och Ida Mathiasson sett till att det stod 3-0. Dock så skulle gästerna temporärt vakna till liv med två snabba reduceringsmål. När halvtimmen var spelad så skulle TTG-damerna lägga in en högre växel och ytterligare tre mål falla, och detta utav ovan nämnda trio. Vid tog paus med tennissiffrorna 6-2 och det såg redan där och då avgjort ut.

Moa på jakt efter mer

I den andra halvleken så mäktar inte gästande Kramfors med att replikera likt den första, utan det blev en tämligen behaglig resa för fram till slutsignalen. En som dock var jakt på fler mål var Moa Sjöström, som med två nya fullträffar noterades för fyra fullträffar denna afton. I slutminuterna kunde sedan inhoppande rivjärnet Saga Hägglund gör mål med ett välplacerat distansavslut, Saga som även gjorde mål i mot Myckle IF.

En stark insats utav TTG-tjejerna som visar att formen är på uppåtgående. Och detta var goda besked för ledarstaben som på fredag reser till Skellefteå för match mot serieledande Morön BK.

Team TG FF – Kramfors Alliansen 9-2 (6-2)

Spelplats: Umeå Energi Arena SOL

Målen: 1-0 (3) Moa Sjöström, 2-0 (5) Karolina Rinnau Widding, 3-0 (6) Ida Mathiasson, 3-1 (17) Sara Nilsson, 3-2 (22) Tuva Stattin, 4-2 Karolina Rinnau Widding, 5-2 (43) Ida Mathiasson, 6-2, (45) Moa Sjöström, 7-2 (56) Moa Sjöström, 8-2 (84) Moa Sjöström, 9-2 (90) Saga Hägglund.

Gulakort: TTG:- KA: Frida Norberg

Domare: Anastasia Oberlauf