Team ThorenGruppens innebandyherrar har gjort klart med IBK Dalens målvakt Martin Rudeström.
28-åringen har skrivit på ett korttidskontrakt på en månad till att börja med.
– Sedan får vi se vad som händer, men det här passade mig perfekt just nu, säger han.

TTG-herrarna har öppnat allsvenskan furiöst och kvitterat ut fyra raka segrar, men det har också funnits orosmoln på himmelen sett till skadesituationen där inte minst målvakten Niklas Ivarssons båtbensfraktur tvingade sportchefen Janne Lundquist att agera och lösa problemet.
Lösningen blev att kontraktera Martin Rudeström som efter sju säsonger i IBK Dalen i våras valde att lägga målvaktsmasken på hyllan. Den rutinerade burväktaren har hela elva SSL-säsonger bakom sig och har tung meritlista med bland annat tre SM-guld och ett europacup-guld.
– Jag drogs med skador under hela fjolårssäsongen och meddelade tidigt att jag skulle sluta, men allt eftersom tiden gått har suget kommit tillbaka och när den här lösningen dök upp så lovade jag att ställa upp en månad när Ivarsson blir borta ett tag. Det blir ett bra tillfälle för mig själv att testa på om kroppen håller. Sedan får vi se vad som händer, säger Rudeström.
Sportchefen Janne Lundquist har också gjort klart med unge före detta RIG-spelaren Philip Sakayan som de två senaste representerat IBK Dalen.
Sakayan har tecknat ett så kallat try-out-kontrakt fram till januari i första hand och debuterade redan i bortamötet mot KAIS Mora då han noterades för ett assist i 7-4-segern.
– Philip är en rivig och speedig forward som spelar fysiskt. Nu ska vi ge honom chansen att utvecklas i vår miljö under ett par månader och med sin bakgrund från RIG vet han också vad som krävs, säger Lundquist.