De är en rutinerad trio. Nu har Karolina Rinnau Widding, Amanda Westman och Felicia Österlund givit klartecken för en fortsättning med Team TG FF.

– Det är viktigt att det finns kvar en liten ryggrad när det blir lite nytt, säger tränaren Jonas Wikström.

 

Karolina Rinnau Widding anslöt till Team TG från Mariehem SK inför säsongen 2018 och hade redan då mängder av rutin från division I Norrland. Det blev bara nio matcher under ett skadefyllt fjolår, men nu är hon taggad på en fortsättning.

– Jag var inte helt säker på att fortsätta men när hela tränarstaben är ny, vi har nya fystränare och Göran (Perjus) är tillbaka så känns det för roligt för att inte fortsätta. De nya tränarna verkar hur bra som helst och kommer med bra idéer, säger Rinnau Widding som var borta från spel under 4,5 månad på grund av en meniskskada 2019.

– Jag ser verkligen fram emot att få träna hårt, köra ett bra upplägg och kunna bygga upp mig så jag är redo när matcherna drar i gång.

Även det nya fotbollstältet bidrog positivt till beslutet att fortsätta.

– Det känns hur kul som helst, det kommer att vara en fördel för alla lag i Umeå, säger Karolina Rinnau Widding.

Felicia Österlund och Amanda Westman har också skrivit på för en ny division I-säsong med Team TG. Österlund har gjort fyra säsonger med TG och Westman, som gott om rutin från spel i Elitettan, anslöt från Sundsvall 2018 och spelade samtliga 22 seriematcher från start i fjol.

– Det är viktigt att det finns kvar en liten ryggrad när det blir lite nytt i laget. De här tre är en del av den ryggraden och det känns extra roligt att de bestämde sig så pass tidigt för att fortsätta, säger nye tränaren Jonas Wikström.