Foto: Ludvig Wiberg

Saga Carlsson tillhör de allra yngsta i truppen, men är likväl minst lika given som någon annan i försvaret. Inför kvalet mot, för många, okänt motstånd går tankarna dock i samma banor som om det vore vilken match som helst. Laget ska hålla sig till samma spel som vanligt, något som bevisligen varit ett recept till framgång. Givetvis ska det bli extra roligt att spela kvalfotboll, tycker hon.

 

Ni ska möta Gamla Upsala och Sollentuna i kvalet till Elitettan, hur går tankarna inför dessa matcher?

– Vi har ingen aning hur de spelar, vi vet inget om hur de ställer upp eller hur bra de är. De kommer antagligen vara bra eftersom de har vunnit var sin serie. Tankarna kring det är helt enkelt att vi kommer att gå in och kötta allt vi har. Men det kommer bli jätteroligt!

 

Hur går snacket i laget?

– Jag skulle säga att alla har samma inställning som mig. Ingen tar något för givet och vi kommer att gå in och göra allt som går, liksom.

 

Du är en av de yngre i laget, född 2003. Hur skulle du säga att det påverkar dig i en sådan här kvalsituation?

– Ja, jag är yngre och kanske har lite mindre erfarenhet, men samtidigt så vill man ju vinna alla matcher så därför blir det ingen skillnad på det viset.

 

När det kommer till den taktiska biten – kommer ni köra samma spelstil och spelsystem eller som under hela serien eller blir det förändringar?

– Alltså vi har en grundtaktik, ett grundspel och en grundtanke. Men sen så har det varit ganska mycket att vi, såklart, anpassar spelet beroende på hur matchbilden ser ut i varje match.

 

Kommer ni ta er till Elitettan?

– Ja.

 

 

 

 

Text och bild: Ludvig Wiberg.