Bild: Henrik Karmehag

Inför dagens guldmatch låg spänningen i luften redan under uppvärmningen. Spelarna såg sammanbitna ut, ungefär som deltagarna i den populära TV-serien Squid Game inför en utslagstävling. Åtminstone nästan. Klart är att det kändes i luften att det var mycket på spel. Ett kontrakt till Division 1 hade kunnat bli verklighet med minst ett oavgjort resultat. Dessvärre lyckades Umeå FC Akademi med en sen vändning vilket innebar att gulddrömmen ännu inte är verklighet för Team TG.  

De inledande tio minuterna var inte direkt gastkramande. Den frostiga ytan som lagt sig över konstgräset medförde en hel del felpassningar, onödiga bolltapp och halkningar för båda lagen. Även domaren såg till att skriva in sig i vurp-protokollet. Arenan har ett uppvärmningssystem som i teorin kan värma upp planen men som dessvärre inte var igångsatt.

Ett par skott avlossades från vardera håll, antingen precis utanför eller i målvaktens skopa. Det sammanfattade den första halvleken som inte kan beskrivas som något annat än ”sisådär”.

Två tredjedelar in i matchen släppte det till slut för Team TG och Timothy McNeil. Några minuter efter att Rasmus Aspholm gjort säsongens räddning på ett stenhårt skott mot krysset, kunde McNeil nicka in bollen i det bortre hörnet.

1–0-ledningen gav, inte helt otippat, de grönklädda mer självförtroende än tidigare. Dock blev det inget till mål på alla chanser som radades upp. Tacka vet vi Rasmus i målet som gång på gång stod för världsräddningar.

Det var också honom det kanske var mest synd om när hemmalaget vände på steken och lyckades vinna med 2–1 efter mål i minut 83 respektive 86.

En riktigt tuff kväll på Umeå Energi Arena. Nya tag nästa vecka!

 

Målskytt: Timothy McNeil, 59’.

Text: Ludvig Wiberg
Bild: Henrik Karmehag