Team TG-damerna har gjort träningsmatchpremiär. Det blev 2-1-seger mot division I-rivalen Umedalens IF under söndagen.

Efter matchen hyllade tränaren Jonas Wikström det nya fotbollstältet.
– Vi har aldrig haft de här förutsättningarna tidigare. Redan nu har vi haft en månad med träning på halvplan och fått spela vår första tränignsmatch, utan att behöva åka land och rike runt. Sedan kommer ju alla träningsmatcher att spelas med samma förutsättningar, utan snö, is, regn och blåst och det är också fantastiskt. Vi har det som innebandyspelarna nu, säger Wikström.
Team TG rullade runt på alla friska spelare mot Umedalen och gav 15 utespelare chansen till speltid med Jasmin Mannelqvist i mål. TG visade prov på fina intentioner i spelet trots att allt inte var perfekt. Nyförvärvet från Morön BK, Elin Ellman, gjorde båda målen, 1-0 i 20:e minuten och 2-1 i 74:e vilket blev slutresultatet.
– Förutom målen kom hon till ett par till lägen som var väldigt bra. Vi hade många bra intentioner i dag och många bra prestationer även om det märktes att det var årets första träningsmatch, säger Jonas Wikström vars lag möter idel division I-motstånd under försäsongen och som sedan spelar seriepremiär den 19 april, borta mot Kågedalens AIF.
Här är Team TG:s träningsmatcher i vår
Söndag 23 februari, 13.00: Team TG FF–Själevads IK (Tältet, Umeå)
Söndag 15 mars, 13.00: Team TG–Sunnanå SK (Umeå)
Söndag 29 mars, 13.00: Team TG–Luleå SK (Umeå)
Lördag 4 april, 16.00: Själevad–Team TG (Skyttis IP)
Onsdag 8 april: Umedalen–Team TG(Spelplan ej bestämd)