En väl genomförd utav TTG-herrarna på skogsvallen. Detta efter en 2-0-seger mot IFK Luleå. – Vi gör en stabil insats och har bra kontroll på händelserna på händelserna därute, säger Benjamin Kinnunen Nassiri.

Det började lite avvaktande i matchinledningen där inget utav lagen riktigt tog tag i spelbilden. En straff skulle hemmalaget också få efter dryga kvarten in. Men den för dagen mycket trygga sista utposten Felix Forsgren, kunde vackert avstyra den med en reflexräddning, hans första straffräddning på seniornivå fick vi veta utav huvudpersonen själv. I slutskedet av halvleken skulle matchens första mål falla. Och detta efter att Mattias Lidberg vunnit bollen på egen planhalva och sedan tagit en offensiv räd, där samme Lidberg kunde helt fri retfullt enkelt placera in ledningsmålet och pausledning med 0-1.

I den andra kan Robin Åberg efter omställning göra 0-2 efter en kontring. Ett resultat som sedan skall visa sig också bli slutresultatet i en väl genomförd match. Och resultatet gör att laget är vidare i cupen. Nu väntar topplaget Carlstad United på Umeå Energi Arena under söndagen med avspark 16:00.

IFK Luleå – Team TG FF 0-2 (0-1)

Spelplats: Skogsvallen

Målen: 0-1 (45) Mattias Lidberg, 0-2 (56) Robin Åberg.