Ibland är fotboll ganska simpelt. Du jobbar hårt i 90 minuter och sedan så sitter tre poäng på kontot. Efter en 2-1-seger på Jernvallen mot formstarka Sandvikens IF, så visar vi är att räkna med. -Idag visar vi att vi verkligen är ett lag, allt gjorde jobbet och då är vi svårspelade, säger TTG-tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

Efter en säsongstart med 2-8 i backen, samt noll poäng baken. Ja, det var inte mycket som talade för poäng mot tabellettan. Men vi hade en bra feeling redan innan matchstart, alla grabbar var verkligen taggade, detta var tydligt.

Friman visade vägen

Det dröjer inte många minuter innan Sebastian Friman ifrån nära håll kan trycka in ledningsmålet och 0-1. Efter detta så kändes det om att vi hade god koll på händelserna. Det dyker upp ett läge i slutet på halvleken där Vladimir Sudar får komma upp stort. Vi går till pausvila och ledning 0-1.

”Salle” ett monster

I den andra så har Sandviken mer boll och våra anfall blir lite väl korta. Vilket leder till att spelbilden förläggs till vår banhalva. När vi har spelat dryga timmen så kommer det som skall visa sig bli helt matchavgörande. Målet som betydde 0-2 tillkommer efter ett inkast signerat Linus Marklund, den letar sig via Alhajie Drammeh fram till Adam Chennoufi, som ifrån nära håll få en panna på bollen. Den lösa bollen hamnar sedan hos ”måltjuven” Linus Sahlin, som kan runda SIF-målvakten och lägga in tvåan. Just ”Salle” som bortsett ifrån målet(hans första i TTG-tröjan) offrar sig som ett monster i försvarslinjen, och fick välförtjänt kröna dagen med ett mål innan han sedan tvingades att utgå i slutminuterna.

Höjdpunkter ifrån matchen mot Sandvikens IF hittar ni här

Sandvikens IF-Team TG FF 1-2 (0-1)

TTG-målskyttar: Sebastian Friman(2), Linus Sahlin