Matchen såg ut att vara punkterad när Tyra Norman tryckte in 4-1 i upptakten av den andra. Men gästande Luleå SK skulle studsa tillbaka men två snabba , och vi fick bevittna ett dramatisk slutkvart. TTG-damerna kunde hålla emot och inkassera tre nya poäng på kontot. -En konstig andra halvlek där vi inledningsvis har bra koll på händelserna, men sista halvtimmen tappar vi spelet helt. Men vi vinner och det var skönt, säger TTG-tränaren Therese Kapstad.

Det började på bästa tänkbara sätt. En snabb omställning signerat Emmy Wretell, via Tyra Norman letade sig bollen fram till Veera Kauppi, som vackert kunde kruta in 1-0-målet ifrån distans. Men gästerna och nykomlingen Luleå SK var inte ofarliga, laget från Norrbotten som tuff en tuff start på seriespelet med blott en seger såhär långt.

Två bollar upp i paus

I matchminut 11 skulle också kvitteringen till 1-1 komma. Detta sedan Elin Engström runnit igenom på en djupledsboll, och behärskat rullat in kvitteringen. Lite miss i kommunikationen ifrån det annars så stabila mittbacksparet Lindström/Westman. Men två boll upp i paus skulle TTG-damarna ha efter att, först Sara Brandén smällt in 2-1, och sedan strax innan paus ett 3-1-mål sedan Cornelia Wiklund påpassligt och elegant kunde nicka in trean ifrån nära håll.

Det skulle bli dramatiskt tillslut

Efter paus kunde TTG-damerna genom Tyra Norman per omgående även göra 4-1. Och där trodde nog många att butiken var stängd samt att poängfördelningen var klar. Men.. IKKE! För segt virke var det hos gästerna, som hittade krafter under slutkvarten. Två snabba reduceringar genom Fanny Andersson och Charlotte Forsberg, och som ett trollslag så hade vi match utav det hela. TTG-damerna skulle klara slutforceringen och 4-3 stod sig till slutsignalen.

Tre poäng och vi kan med glädje konstatera att med tio minuter kvar så fick vi äntligen se Frida Strandberg och Felicia Österlund på fotbollsplan igen. Härnäst väntar Infjärdens SK på IVAB Arena på söndag kl 15:00. Vi laddar om och tar nya tag!

Matchfakta