Han har två säsonger i division I bakom sig. Nu är Lyckseleprodukten Sebastian Shafei Åman klar för spel i Team TG FF.
– Det känns riktigt bra att få köra i gång allt här, säger 24-årige Sebastian som värvas från Bodens BK.

 

Sebastian Shafei Åman är fostrad i Lycksele IF men gick gymnasiet i Skellefteå och hamnade 2014 i Morön BK.

2018 värvades han till division I-nykomlingen Skellefteå FF och i fjol spelade han med en annan division I-nykomling, Bodens BK. Han har med andra ord två division I-säsonger på meritlistan, båda har dock slutat med degradering för hans lag.

– Jag har lärt mig att det är en tuff serie där det gäller att starta bra och hålla en jämn nivå. Det är en kamp till slutet och funkar inte att spela lika och förlora många jämna matcher, säger den 24-årige offensivkraften som noterats för fem mål på två säsonger i ettan.

– Jag tycker att jag har hållit en bra nivå, det är väl poängen jag vill förbättra och som jag tror att jag kan göra här, säger Sebastian.

Han ser fram emot spel i Team TG, ett lag han har mött flera gånger under sina division I-säsonger.

– Det finns många spelskickliga spelare här som har en vilja att hålla bollen, som är unga, drivna och vill mycket. Målsättningen är väl en så hög placering som möjligt och för mig egen del vill jag bara hjälpa laget och göra en massa poäng.

Hur trivs du i Umeå?

– Det känns riktigt bra att få köra i gång här. Allt har löst sig med tjejen också som flyttar med från Boden så det känns riktigt bra. Sedan är det nära hem till Lycksele och jag har syskon här i stan.

Vad säger du om fotbollstältet?

– Det är underbart. Jag har haft några försäsonger där man spelat i en liten hall och bara har hunnit spela några gånger på stor plan innan det blir allvar. Här hinner man vänja sig vid ytorna från start och det känns riktigt bra.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari säger så här om nyförvärvet från Bodens BK, som skrivit på ett 1+1-årskontrakt och som Ghanbari främst ser operera från en kant.

– Han har en spets som vi vill utnyttja. Han har speed, han utmanar och har viljan och förmågan att ta sig förbi sin spelare. Det är något vi tror att vi kan använda i sättet vi ska spela på. Sedan är det en bra kille och som norrlänning faller han väl in i vår värvningsprofil, säger Ghanbari.