Nu är sista pusselbiten lagd i André Ghanbaris lagbygge.
Göteborgssonen Emil Eliasson är klar för Team TG.
– Känns fantastiskt kul och jag har fått ett riktigt bra mottagande, säger Eliasson.

Fotbollskarriären började i Partille IF som 4-åring innan han gick till ”blåvitt” som 8-åring.
Som 17-åring gick Emil Eliasson till GAIS där han senare kom att spela ett tjugotal matcher i Superettan. Nu kommer han närmast från spel i Utsikten i division I södra.

– Det här blir första gången jag lämnar tryggheten i Göteborg. Jag hade nog inte flyttat varsomhelst men jag fick en bra känsla av Umeå. Det var en skön känsla här och en kanongrupp av spelare, säger han.

Eliasson, född -95, spelade innermittfältare i början av karriären men i samband med ett pojklandslagsläger (han har spelat både U17 och U19-kamper för Sverige) omskolades han till högerback.

– Jag är rätt fysisk och kan springa mycket, så därför passar jag bra som ytterback. Jag hänger gärna med upp i anfallen och har en rätt bra högerfot, säger han.

Den första tiden i Umeå beskriver han med smått lyriska ord.

– Alla spelare har varit fantastiskt snälla och det känns som jag varit här hur länge som helst, fast jag bara varit här några dagar. Första tiden i Umeå får fem av fem toasters helt klart, säger han leendes.

Sportchef André Ghanbari är nöjd över tillskottet.

– En högerback är det vi har letat och nu har vi funnit en spännande sådan. Emil har bra lösningar i det offensiva spelet och ett fint flyt i löpsteget. Vi hoppas och tror att han ska trivas och utvecklas här, säger han.