Team TG FF rustar upp inför kommande säsong. Nu har 20-åringen Emelie Sjökvist tecknat ett tvåårskontrakt med klubben. 
– Det känns jättebra och jag får goda utvecklingsmöjligheter här, säger Sjökvist. 

Emelie Sjökvist kommer ursprungligen från Dalarna och har representerat olika division-I klubbar i området, bland annat Gustavs GOIF och Korsnäs IF, sedan 14 års ålder. Det är med andra ord en rutinerad spelare på den här nivån som Team TG nu får in med hela sex säsonger i division I i bagaget.

– Min pojkvän började plugga här och det var så jag hamnade i Umeå. Det känns jättekul att vara här och allt känns bra med laget jag kommit till. Allt runt klubben verkar vara bra organiserat och jag fick också ett bra intryck av tränaren (Therese Kapstad) och det kändes som att det verkligen fanns ett intresse. Det var också väldigt bra stämning i gruppen, säger hon.

Som spelare är hon innermittfältare och det har hon varit hela sitt liv.

– Jag ser mig själv som en spelfördelare som gärna hänger med upp i anfallen, säger hon.

Hon har också hunnit med ett äventyr på College i USA men skador gjorde att hon fick vända hem.

– En upplevelse där jag fick vänner för livet och det var tråkigt att jag behövde avbryta det äventyret, säger hon.

De tidigare klubbarna hon representerat har hållit till i botten/mitten på tabellen. Nu är det ett förväntat topplag hon kommit till – vilket hon ser fram emot.

– Det märks att det är ett lag som satsar och det ska bli roligt att tillhöra ett förväntat topplag. Vi har många fler och mer seriösa träningar än vad jag är van med. Det känns som att de verkligen bryr sig om spelarna och vill bygga upp oss inför det som kommer. Jag tror att jag har goda utvecklingsmöjligheter här, säger hon.

 

 

Tränaren/sportchefen Therese Kapstad är nöjd över att Sjökvist tecknat ett tvåårskontrakt.

– En väldigt bra värvning där vi får in en positiv tjej till gruppen. Som spelare är hon en skicklig spelfördelare som gillar att driva på spelet och jag tror och hoppas att hon kommer passa in väldigt bra i vårat lag, säger hon.