Efter två starka vändningar i både semifinalen och finalen kunde Team ThorenGruppen SK tillslut titulera sig som cupvinnare för andra året i rad i Umeå Scandic Cup.
– Grymt skönt, och jag måste hylla grabbarnas moral. Även fast spelet inte stämde 100 % så hittade vi vägar att vinna, säger Peter Sjöström.

Cupen slutade med idel segrar för TTG då de vann mot ZUG United, Boleslav, Granlo, IBK Dalen och slutligen finska storlaget Classic.

På söndagen var det tröttkörda lag som mötte varandra vilket gick ut över kvaliteten på spelet stundtals. TTG visade dock upp en förmåga att då istället ”spela med hjärnan” vilket inte alltid varit lagets styrka genom åren.

– Tycker vi ger ett rätt rutinerat intryck i Dalen-matchen och vi lyckades styra tempot lite i matchen som vi vill ha det. Vi neutraliserade många av Dalens styrkor samtidigt som vi skapade en hel del framåt. De är jättebra på vissa saker i spelet men samtidigt rätt uppenbara, så om vi lyckas stå emot på de grejerna så har vi mycket vunnet, säger Peter Sjöström.

Matchen var riktigt jämn och det avgjordes först med sex minuter kvar då Victor Nensén snappade upp en boll som han satte i krysset. I samband med det åkte Dalen på en femminutersutvisning och i det numerära överläget satte Linus Holmgren spiken i kistan till 5-3.

***

Väl i finalen väntade finska storlaget Classic som har ett flertal landslagsstjärnor i laget. Till en början var Classic helt överlägsna och TTG såg både vilsna och helt slutkörda ut.

– Vi var fantastiskt dåliga i början, det måste jag medge. I första pausen rättade vi till några saker i försvaret och bestämde oss för att gå ut och rädda lite av hedern. Vi skämde ut oss i den första perioden, säger Sjöström.

TTG reducerade till 3-1 i powerplay och det målet gav energi. Peter Reinholdt satte även 3-2 innan nästa pausvila. Med fem sekunder kvar av andra perioden drog TTG på sig en utvisning vilket gav en lite jobbig start i den tredje perioden.

– Vi lyckades reda ut den utvisningen och boxplay har verkligen gjort det bra i helgen undantaget Granlo-matchen då vi släppte in tre mål. Därefter fortsätter vi kriga och hittar en väg tillbaka in i matchen, säger han.

Mattias Hedlund sätter 3-3 på egen hand och därefter väntar fem minuters förlängning. Den slutade mållös och då väntade straffar. En straffläggning som TTG vann efter eleganta mål av Jonas Landström och Tobias Bergfors samt ett par riktigt svettiga räddningar av Erik Ställ.

– Ställ imponerade verkligen i straffläggningen och i matchen överlag. Falkeid har också gjort det riktigt bra så vi har det gott ställt på målvaktssidan, konstaterar Sjöström.

Nu väntar två veckors träning innan hemmapremiären mot Storvreta. Däremellan ska det också spelas ett genrep mot Umeå City.