En målfarlig offensivkraft i Gino Berg och en rutinerad 21-årig mittfältare i Jonathan Käller.

Skellefteå FF-duon är Team TG FF:s första nyförvärv inför division I-säsongen 2020.
– Två spännande spelare som vi har haft koll på ett tag, säger sportchefen och tränaren André Ghanbari.

 

Jonathan Käller är bara 21 år men har redan hunnit med 107 seriematcher fördelat på fem säsonger med Skellefteå FF. Nu väntar en flytt till Umeå och Team TG FF för den centrala mittfältaren som är fostrad i Kågedalens AIF.

– Det ska bli spännande. Jag har testat på division I tidigare och det går snabbare och så vidare. Det kommer bli grymt att få träffa ett helt nytt lag med nya ledare och lagkamrater, säger Käller som beskriver sig själv som en hårt jobbande central mittfältare med bra spelförståelse.

Gino Berg har fått sin fotbollsfostran i Södertäljeklubben Assyriska. 2018 värvades han till division III-laget Lycksele IF innan han 2019 gjorde succé med Skellefteå FF där han blev lagets skyttekung med 16 mål på 26 matcher i norrtvåan.

– Det känns bra att få komma hit till Team TG. Jag blev taggad snabbt när jag fick se miljön här och det känns som en kul utmaning med division I, säger Berg som dessutom får komma hem till Södertälje i seriepremiären då Team TG möter Syrianska på bortaplan.

– Det är som att det är skrivet du vet, jag brinner för den matchen, säger Berg innan han tillägger att hans främsta mål med säsongen är att ta en startplats i laget.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är nöjd med den 21-åriga duon från Skellefteå FF, som båda skrivit på tvåårskontrakt.

– Gino är en talangfull kille som är snabb, utmanande och vill skapa oreda. Vi har inte jobbat så mycket med en wingroll tidigare i vårt sätt att spela men där passar han in bra.

– Käller har mycket rutin för att vara 21 år. Han är skicklig, trygg och har en lite annan instinkt än den vi är van vid på mittfältet då han vinner lite mer boll och balanserar lite mer, säger André Ghanbari.