Serietvåan Växjö hade fyra raka segrar. TTG tre raka förluster. Ändå gick det vitklädda hemmalaget segrande ur duellen. – En fantastiskt skön seger, konstaterar tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

När Växjö gjorde mål redan i matchens första byte trodde nog en del att detta skulle bli en svettig match för hemmalaget TTG. Men en snabb replik från Jesper Fransson visade att TTG ville annorlunda. Hemmalaget ledde med 3-2 när den första perioden var slut.

I andra kommer också 4-2 genom Tobias Haraldsson efter en fin kontring. Jakob Arvidsson har sedan ett skott i kryssribban men istället kan Växjö reducera gånger två upp till 4-4.

Matchen fortsätter att vara grymt spännande hela vägen in i kaklet och till slut lyckas TTG dra det längsta strået och vinna med 7-6 efter sent avgörande av centern Johan Bergstrand.

– Den här typen av seger är alltid de skönaste, säger tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

– Det var väldigt jämnt, men vi var hetare när lägena dök upp. Vi lyckades gå rakare mot mål än i tidigare matcher och det gav utdelning. Vi visste att Växjö är luriga och mycket bättre än oss på ”hawaii-innebandy” – så vi försökte få till en mer kontrollerad matchbild och det tycker jag vi lyckades bra med, fortsätter han.

Tre viktiga poäng in på kontot gör nu att laget har sju poäng på sex matcher vilket man får säga är godkänt.

– De matcher vi förlorat är inte så mycket att snacka om. Segrarna mot Warberg och Växjö känns starka och bortapoängen mot Karlstad är vi också nöjda med. Det är bara att jobba på och försöka växa in i SSL-spelet än mer för varje dag som går, säger THW.

MATCHFAKTA

HIGHLIGHTS