Målet är uppnått. Allsvenskan nästa!
Poängdrottningen Marie Häggström konstaterar:
– Hur kul som helst. Nu ska vi njuta av det här i veckor framöver, säger hon.
Efter en perfekt grundserie klarade Team ThorenGruppen av även kvalutmaningen av bara farten.
Marie ”Släggan” Häggström – lagets främsta kreatör framåt den här säsongen – är givetvis nöjd, stolt och glad när hon blickar ut över Umeå Energi Arena efter den avgörande matchen.
– Känslan är hur bra som helst. Det här är jättekul. Vinna är alltid kul och det är det man strävar efter, säger hon.
Hon medger att pressen funnits där under kvalet, men samtidigt har laget känt sig avslappnade inför uppgiften.
– Pressen har funnits där men den har inte varit så stor faktiskt. Vi har däremot känt en stor vilja att lyckas. Det var lite nervöst att inte veta hur pass bra kvalmotståndet skulle vara – men vi fixade det, säger hon.
Faktum är att ordet ”perfekt” knappt räcker till för att beskriva lagets säsong.
– Så här bra trodde jag inte att säsongen skulle bli. Alla spelare, ledare och övriga inblandade har varit seriösa och engagerade hela säsongen och det smittar av sig på resultaten, konstaterar ”Släggan”.
Nu kan TTG-damerna med gott samvete vila upp sina kroppar efter en lång, händelserik säsong. Sedan börjar laddningen inför utmaningen att spela i Allsvenskan.
– Så fantastiskt roligt. Nu är vi där vi hör hemma med den här truppen. Det ska bli roligt att se hur långt det här laget kan gå. Min plan är att köra även nästa år, men ett slutgiltigt beslut kommer jag ta senare efter att ha njutit i några veckor av det här, säger hon.