Tretton raka vinster. 215 gjorda mål. +186 i målskillnad.
Med dessa magiska siffror i ryggen går TTG-damerna in med högt huvud inför seriefinalen mot Ersboda SK.
– Matchen kan bli helt avgörande för om vi vinner serien eller inte, säger poängdrottningen Marie ”Släggan” Häggström.

Läser man siffrorna i ingressen är det på sätt och vis helt otroligt att spänningen i serien fortfarande lever. Ersboda har nämligen likt TTG gått fram som ett ångvält i alla matcher utom mot just TTG. När lagen möttes tidigt in i säsongen såg många fram emot en jämn och tuff seriefinal, men TTG var helt hänsynslösa och vann med hela 10-0 (!) mot ESK som alltså i övrigt gått ”rent” i årets serie.
– Även om det blev stora siffror senast så är vi alla redo och inställda på en riktigt tuff match. Ersboda är våra solklara huvudkonkurrenter och jag är säker på att de kommer göra allt för att stoppa oss. Men om vi är lika fokuserade som senast så har vi bra chanser att vinna, säger Marie ”Släggan” Häggström.
Häggström är en erkänd poängdrottning och har i år gått från klarhet till klarhet. I det förra derbyt hade hon exempelvis gjort hattrick redan i den första perioden, och i förra omgången stod hon för hela åtta mål. Totalt har ”Släggan” gjort sanslösa 63 (33+30) poäng på elva matcher.
– Klart att jag är nöjd med min säsong, något annat vore ju konstigt. Jag har fått stort förtroende av tränarna och hittat rätt i min kedja med ”Sussi” (Norman) och Algot (Algotsson). Min roll är att göra poäng och det är kul när det lyckas, säger hon.
Med tre matcher kvar börjar det dra ihop sig på allvar med jämna, tuffa matcher och sedan förhoppningsvis ett lyckat kval i jakten på en plats i division I.
– Vi har gjort en riktigt bra säsong och spelat fantastiskt bra. Ibland har det varit svårt att hålla uppe tempot och farten men jag tycker ändå vi har lyckats bra med och det är därför vi har gjort så många mål, säger Häggström, som även medger att spänningen i matcherna ibland har lyst med sin fråvaro:
– Det känns spännande att det börjar dra ihop sig och bli allvar nu. Man har saknat att spela de här täta och viktiga matcherna, säger hon.
Väl i ett kval lägger TTG-damerna inte så stor vikt vid motståndet.
Fokus ligger istället på att hitta den egna högstanivån. Lyckas laget med det kommer det förhoppningsvis innebära ett snabbt återtåg till division I vilket har varit det givna målet ända sedan säsongen började.
– Vi vet ju att vi är bra, men det kanske visar sig att fler lag är lika bra. I ett kval gäller det att vi är fullt fokuserade och redo för tuffa, jämna matcher, säger Häggström.