Efter två raka segrar har Team ThorenGruppen seglat upp som tabelltvåa. 
På fredag väntar derby mot IBF Dalen. 
– Känslan i laget är bra och vi är grymt laddade, säger Marie ”Släggan” Häggström. 

Segern med 10-0 mot Kalix i helgen gav en skön boost för självförtroendet och harmonin i truppen.

– Vi har fått en bra känsla och är grymt laddade just nu. Nu i veckan har vi också brutit av den normala träningen med lite bowling, säger Häggström som nu blickar fram emot fredagens derby mot IBF Dalen:

– Det kommer bli en rolig match. Vi känner oss redo inför utmaningen, säger hon.

”Släggan” medger att det gått lite grus i målskyttet i laget och att det därför var extra skönt med tio mål framåt mot Team Kalix.

– Ja, äntligen! Vi har spelat bra hela säsongen men vi har inte riktigt fått utdelning på vårt fina spel så det var skönt att få in lite bollar. Nu kanske vi kan fortsätta säsongen med lite mer stolpe in, säger hon.

Två raka segrar gör att laget seglat upp som tabelltvåa. Detta trots en del snöpliga poängtapp.

– Vi var ganska ojämna i inledningen av säsongen och då kom poängtappen men vi har nu börjat spela ihop oss och därmed blir vi förhoppningsvis lite jämnare framöver. Vi börjar få tillbaka skadade spelare och är då mer folk på träningarna vilket är grunden för att kunna utföra dem med kvalitet. Att vi ligger tvåa i serien trots poängtapp visar hur jämn serie Allsvenskan Norra är. Varje pinne blir viktig. RIG verkar dock stå i en egen kategori hittills, säger hon.

Matchen på fredag ser du på Umeå Energi Arena kl 19.00 på fredag. IBF Dalen står som hemmalag.