Mål på första skottet gav TTG en smakstart.
Men Storvreta kvitterade lika snabbt och efter det fick hemmalaget finna sig i att jaga.
– Vi hade definitivt kunnat göra fler mål, säger Jakob Arvidsson. 

Regerande mästarna Storvreta hade inlett med två raka förluster och såg revanschsugna ut i första perioden. 1-3 stod det på tavlan efter den.

– Vi hade nog behövt leda matchen lite längre än ett par sekunder för att få mer momentum i matchen. Nu får de kvittera direkt och då kommer de igång, säger Jakob Arvidsson.

I andra hoppas Team TG snabbt göra nästa mål men det är precis motsatsen som händer. En något turlig studs gör att Matte Samuelsson kan trycka in 4-1 från sin favorityta. Därefter kom en olycklig femminutare på Daniel Hernandez i hemmalaget.

– Boxplay krigar på fantastiskt bra där, men ändå fick de göra två efter att ha tryckt in en slumpboll i slottet och sedan en straff då jag ser det som ett solklart frislag för oss situationen innan straffen döms, säger Arvidsson.

Noterbart är också att TTG skapade flera jättelägen i boxplay och i andra perioden i övrigt, men bollen ville inte in.

– Vi måste sätta de lägen vi får om vi ska vara med i matchen, så enkelt är det ju. Vi får försöka ta med oss att vi ändå skapar så pass många klara målchanser. Även vid ett stort underläge kan ett mål förändra matchbilden väldigt mycket, det vet vi sedan innan, så det var synd att vi inte fick in nån boll i andra perioden, säger han.

Den tredje perioden vinner hemmalaget med 1-0 och de vinner även skotten med 12-2 (!) i den perioden. Jesper Fransson noterades för TTG:s mål i den perioden.

Se en intervju med Jesper Fransson här

HIGHLIGHTS från matchen finner du här

MATCHFAKTA finner du här