Den första ronden gick rättvist till Piteå. Men det är bäst av tre matcher som gäller och nu väntar hemmaplan för Team ThorenGruppen. 
– Vi kan bara knyta näven och köra nu, säger tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

Team ThorenGruppens insats räckte inte till i gårdagens möte mot Wibax Piteå som vann rättvist med 7-3. Segersiffrorna blev större i slutet när TTG chansade bort sig – men det var ändå inget snack om att segern var rättvis för hemmalaget.

– Vi kommer inte upp i standard och vi gör inte riktigt det vi pratat om att göra. Det positiva är att vår analys av Piteå stämmer väl överens. Piteå gör egentligen exakt det vi förväntade, så kan vi ta tag i det och rätta till dom bitar vi är besvikna på så har vi ett bra slagläge, säger Hugosson Wallgren.

Mitt i förlustens bitterhet är det viktigt att komma ihåg att SSL-drömmen fortfarande lever. Men nu krävs två raka segrar hemma i Umeå Energi Arena – en plats där TTG inte förlorat sedan hösten 2014.

– Piteå gör egentligen exakt samma sak på hemma- och bortaplan, så på så vis blir nog matchbilden rätt lika. Men nu är det vi som har hemmaplan, vi som har publiken i ryggen och vi är trygga med alla smådetaljer runt omkring och trivs bra på vårt golv. Sedan har ju förutsättningarna ändrats lite – nu är det helt plötsligt Piteå som har något att förlora och de har ju slått ur underläge hela säsongen, säger Hugosson och fortsätter:

– Det ska bli roligt och inspirerande att rätta till det vi gjorde fel. Vi kan bara knyta näven och köra nu, säger han.

Lördagens match spelas klockan 17.00 i Umeå Energi Arena Vind.
Vinner TTG den matchen blir det en tredje och direkt avgörande match på söndagen – då med matchstart 16.00.

Väl mött på hallen!