Team ThorenGruppen SK rustar inför det allsvenska äventyret.
Nu kan första värvningen presenteras – Ida Gatugård från lokalrivalen IBK Dalen. – Det känns fantastiskt spännande och roligt, säger Ida.

Sundsvallstjejen Ida Gatugård, 23, värvades till IBK Dalen från Hudik/Björkberg inför säsongen 2013/14. Sedan dess har den energiske forwarden varit klubben trogen.

– Min tid i Dalen och Superligan har såklart varit lärorikt på alla sätt och vis. Jag har lärt mig otroligt mycket både på och utanför planen, säger Gatugård.

Men nu väljer hon alltså att gå över till lokalrivalen Team TG – samma steg som även Natalie McNeil gjorde under den förra säsongen.

– Det känns som en stor utmaning att få ta del av Thorens stora satsning upp till Superligan. Att jag går ner en division är inget som kommer påverka mig negativt utan tvärtom, säger Gatugård.

Förhoppningarna om att Ida blir en nyckelfigur i nästa års upplaga av Team TG är stora.

– Jag hoppas kunna bidra med lite rutin och erfarenhet trots att jag bara är 23 år. Gällande spelet kommer jag bidra med en fartfylld innebandy och en vilja att gå rakt på mål, säger hon.

Laget är nykomlingar men Ida ser ändå positivt på lagets chanser.

– Jag ser ljust på våra chanser. Jag kan inte så mycket om serien i dagsläget men utifrån truppen så känns det väldigt positivt. Team Thoren som förening är dessutom väldigt engagerad och driven att ta nästa steg innebandymässigt – den resan vill jag vara med på, säger hon.

Sportchef Niklas Ekblom är såklart glad och nöjd över värvningen.

– Ida är en av de mest talangfulla i förra årets IBK Dalen. Hon har mycket stor arbetskapacitet, snabbhet och bra teknik. Hon kommer passa perfekt i vårt spel, säger Ekblom.

– Vi rustar och bygger redan nu för en framtid i SSL och Ida har en gjuten plats som elitspelare. Det känns otroligt roligt att spelare från etablerade SSL-lag väljer att komma till oss – det är ett kvitto på att vi gör något bra och att vi har en spännande resa framför oss, säger Ekblom.