Segertåget tuffar på. Team ThorenGruppen tog i dag sin fjortonde raka seger(!) i seriefinalen mot Ersboda. 6-2 stod det på tavlan när det hela var över. 
– Hela laget gör en riktigt bra insats, säger lagkaptenen Susanna Norman. 

Efter många transportsträckor under säsongen såg såväl spelare som publik fram emot en spännande match i kvällens seriefinal mot Ersboda SK.
Förra derbyt slutade 10-0 och när Evelina Eriksson gjorde 1-0 på ett mycket elegant vis i matchens första byte var det många i publiken som väntade sig en ny kross.
Men ESK reste sig, kvitterade snabbt och stod sedan upp bra under hela matchen.
När slutsignalen ljöd var det ändå Team ThorenGruppen som tagit en stabil och tveklös seger.

– Jag tycker vi är det bättre laget över 60 minuter, kanske borde vi ha gjort något mer mål sett till de chanser vi skapade men överlag var det en riktigt bra laginsats av oss, säger Susanna Norman.

Just Susanna Norman var i egenskap av lagkapten en av de som visade vägen extra mycket ikväll med många kreativa passningar och rejäla avslut.

– Det kändes bra. Alltid kul att få vara med och producera framåt. Vi har ett bra samspel i vår femma och har spelat ihop oss under hela säsongen. Det viktigaste är dock att laget knyter ihop säcken och vinner, säger Norman.

Klara seriesegrare

I och med segern i seriefinalen är seriesegern säkrad eftersom att målskillnaden är helt överlägsen även om Ersboda skulle ta ikapp poängmässigt. .

– Vi har verkligen gjort det bra i år och har visat att vi har det jämnaste laget i serien. Vi har en bra fysik och en riktigt bra stämning i laget. Alla vill så mycket och vi drar åt samma håll med en stor träningsvilja, säger Norman, som även vill lyfta fram några medspelare extra mycket i kvällens stabila seger:

Hyllar laget

. – Vill verkligen påpeka att LAGET kliver fram ikväll, men Sara Wilhelmsson var verkligen en klippa bakåt, precis som under hela säsongen. Amanda Nordström var också väldigt duktig och har utvecklats enormt under denna säsong. Sen vill jag även lyfta fram Marie ”Släggan” Häggström som gör en bra match trots att hon är hårt uppvaktad, säger Norman.

Nu återstår två matcher av grundserien. Spöland Vännäs borta redan på söndag innan grundserien avslutas på hemmaplan mot Sävar IBF den femte mars.

Målen, period 1: 1-0 Evelina Eriksson, 1-1 Veronica Boman (Nina Helas), 2-1 Anna Algotsson (Susanna Norman), 3-1 Natalie McNeil (Sara Wilhelmsson), 3-2 Jenny Lundgren, 4-2 Anna Algotsson (Amanda Nordström).
Period 2: 5-2 Susanna Norman (Marie Häggström), 6-2 Marie Häggström (Susanna Norman)
Period 3: –

Skott: 38-16 (14-8, 10-6, 14-2)
Publik: 365
Domare: Karl Andersson och Anton Forsgren från Umeå.