Det blev en riktig härlig söndag i solskenet på Brunna IP för TTG-herrarna mot Arameisk-Syrianska, seger 4-2. Laget visar prov på att formen är i antågande. En spelare som verkligen fått fart på målskyttet är Timothy McNeil, som med ett hattrick nu är uppe på sex fullträffar. – En självförtroende boost för hela lag där samtliga ifrån Felix i mål till spelarna som hoppar in gör en gedigen insats i 90 minuter, konstaterar McNeil.

Inför matchen så fick vikarierande huvudtränaren Benjamin Kinnunen-Nassiri stuva om i formationerna. Laget startade med en 4-3-3 formation med Felix Forsgren i mellan stolparna och Robin Åberg att hitta på högerbacksplats. Två drag som skulle visa slå väl ut.

I matchinledning så var det något utav ett ställningskrig där inget utav laget skapade dom där riktigt klara målchanserna, utan ett ställningskrig med hemmalaget som det något mer spelförande laget på Brunna IP´s naturgräs. När vi så började närma oss halvtimmen in i match så skulle matchen första mål falla. Och påpasslig som den måltjuv han är så kan kunde Timothy McNeil placera en målvaktsretur i när och 0-1. Men repliken ifrån Arameisk-Syrianska kommer och detta en kraftfull sådan efter en volley träff signerat Isac Rojas, mycket vackert så välförtjänt 1-1. Ett resultat vi också hade med oss in i pausvilan.

Mål-Otto kliver fram

I den andra så kom TTG ut och kunde ta tag i spelet direkt i inledningen. Där också belöningen inte lät vänta på sig speciellt länge. Det hinner gå fem minuter innan Robin Åberg, en av planens främsta aktörer denna dag tar sig fram på högerkanten och där sedan Jonathan Lundbäck kan hitta fram bollen vidare till Otto Eriksson, mål-Otto placerar in ledningsmålet vid den första stolpen. Vi spolar sedan fram ytterligare tio minuter och ifrån samma högerkant så är det åter denna Åberg så är farten, och McNeil kan bara sätta foten till och göra mål nummer två för dagen och 1-3. Men spännande skall det ändå bli.. För på en hörna så kan mittbacken hos hemma laget få bra häng i luften och knoppa in reduceringen till 2-3. Efter målet så skapade Arameisk-Syrianska fram en vass kvitteringschans, men Felix i TTG-målet kunde komma upp stort med en reflexräddning. Matchens sista mål tillkom efter en lång utspark ifrån Felix Forsgren som kunde leta sig fram till en helt fri Timothy McNeil, och med sitt tredje för dagen så var det spiken i kistan och slutresultatet 2-4 på Brunna IP. En väl genomförd insats av samtliga grabbar.

Arameisk-Syrianska IF-Team TG FF 2-4 (1-1)

Spelplats: Brunna IP

Målen: 0-1 (29) Timothy McNeil, 1-1 (37) Isac Rojas, 1-2 (49) Otto Eriksson, 1-3 (65) Timothy McNeil, 2-3 (72) Sithapa Ndure, 2-4 (89) Timothy McNeil.

Varningar: ASIF: – TTG: Mattias Lidberg, Ludvig Marklund.

Domare: Arian Chalak

Laget mot Arameisk-Syrianska IF: 97 Felix Forsgren, 16 Robin Åberg(81), 35 Linus Sahlin, 62 Juuso Laitinen, 24 Linus Marklund, 7 Otto Eriksson(86), 8 Patrik Broman(K), 11 Mattias Lidberg(77), 9 Timothy McNeil, 10 Adam Chennoufi, 14 Jonathan Lundbäck.  Ersättare: 1 Vladimir Sudar, 2 Alhajie Drammeh(81), 12 Johannes Nilsson, 25 Ludvig Marklund(77), 95 Joel Sihlberg(86).