Det blev tillslut en komfortabel 5-2-seger för Team TG´s damer under lördagen, detta sedan Alviks IK besegrades efter en stark vändning i den andra halvleken. – Vi krigar ner dom i den andra och gör fyra mål, säger tvåmålsskytten Parva Zarassi.

En match med två ansikten skulle utspela sig på Umeå Energi Arena under lördagen. I matchinledningen kopplade TTG-damerna omgående ett grepp om händelserna ute på konstgräset. Som en följd av detta så kunde säkert förvalta en straff redan i matchminut 12. Efter ledningsmålet så tar gästerna över spelet och kan genom först Charlotte Forsberg, och sedan Elin Thurfjell vända till en 2-1 ledning i paus.

Kapten Tiensuu i målform

I den andra halvleken tar TTG åter över initiativet och kan trycka ner Alvik djup. Laget har också en kapten som är i målform. Det är just hemmakapten Linnea Tiensuu som kan påpassligt hålla sig framme som den målskytt hon är och göra såväl 2-2, och sedan även 3-2 i den 69é matchminuten. Så långt fullt rättvist och det skulle även fortsätta hela vägen fram till slutsignalen mot ett mer och mer tröttkört Luleå-lag. Det går korttid mellan 3-2 innan även Parva Zarassi kan utöka hemmaledningen till 4-2 på ett distansskott. Och sedan så avslutar Frida Strandberg med att runda av ett vackert TTG-anfall med att göra 5-2 i slutminuterna.

– Vi stryker ett streck över den första halvleken som inte är bra ifrån vår sidan. Men vi visar styrka som kommer tillbaka starkt i den andra halvleken och vinner den med 4-0, summerar TTG-tränaren Therese Kapstad.

Nu stundar ny hemma match kommande helg och ett Umeå-derby när Umedalens IF gästar Umeå Energi Arena Sol. Matchen spelas på lördag den 20/5 avspark kl 16:00. Kan vårt damlag ta sin femte raka seger då är frågan?

Målskyttar mot Alviks IK: 2x Parva Zarassi, 2x Linnea Tiensuu och Frida Strandberg.