Nästa pusselbit är på plats i damlaget. Mittbacken Emilia Starkman, 22, ansluter från Östersunds DFF. 
– Det känns jättebra att få komma till det här laget och det märks verkligen att vi satsar uppåt, säger hon. 

Emilia Starkman, 22, har fått sin fotbollsfostran i Östersund och hon har spelat för Ope (division II och division I) samt Östersunds DFF (Elitettan). Nu väntar studier i Umeå och därmed dök också möjligheten att spela för Team TG FF upp. En möjlighet som hon välkomnade med öppna armar.

– Jag provtränade med klubben redan i slutet på förra säsongen. Redan då fick jag ett bra intryck av klubben. Allt känns väldigt bra uppstyrt och vi har nu ett väldigt bra och uppstyrt träningsupplägg inför säsongen som kommer, säger Starkman.

Positionen är mittback och hon gillar att sätta igång spelet från backposition.

– Jag är en fysisk spelare som gillar att hålla bollen efter backen. Tycker om att hitta bra uppspel och sätta igång spelet. Ibland krävs det en rensning men annars vill jag spela efter backen, säger hon.

Likt förra nyförvärvet Emelie Sjökvist har Starkman mest tillhört lag som krigat i botten på tabeller. Därför ser hon det som en väldigt rolig utmaning att komma till Team TG som siktar uppåt.

– Det känns riktigt roligt. Det är ju den typen av utmaningar som gör att man spelar fotboll, säger hon.

Det första intrycket av lagkamraterna är gott.

– Det är ett lag med mycket vilja som verkligen vill prestera och som vill uppåt – det märks. Annars är alla väldigt glada och trevliga. Jag tycker vi haft bra fart på träningarna så det bådar gott, säger hon.

Sportchef/tränare Therese Kapstad är förstås belåten över att Starkman skrivit på för två säsonger.

– En bra och rejäl spelare som kommer bidra mycket till vårt lag på mittbackspositionen. Dessutom en härlig och positiv tjej som kommer passa in perfekt i vår grupp, säger hon.