Damlaget har nu efter en intensiv vår ett sommaruppehåll till 1 augusti. Laget parkerar på fjärdeplats i den riktigt jämna tabelltoppen där fyra lag rör sig inom fyra poäng.
Vi har tagit pulsen på stjärnduon Parva Zarassi och Linnea Tiensuu som hittills satt dit tolv bollar var i serien. 

Tolv omgångar är spelade och Team TG har vunnit nio av dessa vilket räcker till en fjärdeplats. Det är fyra lag – Team TG, Sunnanå, Morön och Notviken som ryckt i toppen och det ser ut att bli en svettig kamp mellan alla dessa lag under hösten. Nu går laget in i en individuell träningsperiod där både styrketräning och löpning ska göra att laget kommer tillbaka i så fin form som möjligt då serien drar igång med derby mot MSK den 1 augusti. Vi har ställt tre snabba frågor till duon Parva Zarassi och Linnea Tiensuu.

Vad säger du om säsongen så här långt?

Linnea:
– Jag skulle säga att säsongen så här långt bjudit på såväl gott som ont. Vi gick in i säsongen med en trupp som till stora delar var ny och med en utmaning att spela ihop oss för att spela den fotboll som vi vill. Jag tycker vi lyckades spela ihop oss som ett lag väldigt snabbt och stod för fina prestationen tidigt under säsongen. Även om vi presterat bra många matcher har vi tyvärr även haft de matcher då spelet inte klaffat och vi inte kommit upp i den nivå som vi kan. Det känns surt att vi har gått förlorande ur tre toppmöten men jag vet att vi är otroligt motiverade att knyta näven och kämpa resten av säsongen.

Parva:
– Säsongen hittills har ändå varit som väntat med lite upp och ner. Vi har fått spela ihop oss allt eftersom och vi vet våra svagheter hittills som vi behöver jobba på och det kommer vi att fixa till inför höstsäsongen.

***

Vad har varit bäst/sämst hittills med säsongen?

Linnea:
– Bäst – de matcher vi kommit in i vårat spel och spelat den anfallsglada fotboll med högt bolltempo som vi trivs bäst med. När det är mycket tiki-taka, som vi brukar säga. Sämst – Att vi tyvärr förlorat tre viktiga matcher. Något som känns riktigt surt, men vi kan inte annat än resa oss och gå vidare.

Parva:
Bäst har varit att vi producerat så mycket mål och spelar en fantastisk fotboll. Sämst har varit att vi tappat onödiga poäng mot våra toppkonkurrenter.

***

Ni är ändå med i racet får man lugnt säga – måste vara kul att vara med i en så spännnande serie?!

Linnea: 
– Det är vi absolut! Toppstriden i serien är verkligen jämn i år och det är kul att så många lag är inblandade. Vi ser verkligen fram emot hösten, att få knyta näven och kämpa om nya fräscha poäng och haka på den stundande slutspurten!

Parva:
– Vi är absolut med i racet. Serien är som väntat otroligt jämn vilket betyder att varje match är viktig. Jag längtar tills vi drar igång igen!

**

Vi tackar de båda målsprutorna för pratstunden och ser fram emot omstarten av serien den 1 augusti 19.30 mot Mariehems SK.