En tvåmetersman som gjort mål mot allsvenskt motstånd i svenska cupen. Nu ansluter Per Boltegård Blom till Team TG FF.
– Det ska bli skitkul att testa att spela division I, säger nyförvärvet från IFK Lidingö.

 

Södermalmskillen Per Boltegård Blom, 24, fick sin fotbollsfostran i Hammarby och BP. De senaste två åren har den reslige försvararen tillhört IFK Lidingö, toppaspirant i division II norra Svealand. När han nu inlett studier på läkarprogrammet på Umeå universitet så byter han klubb och division till Team TG FF i norrettan.

– Jag har fått ett bra intryck av tränaren och laget och det ska bli skitkul att prova division I. Först och främst ska jag försöka ta en plats i laget och bidra så mycket jag kan. Det är ju också många Stockholmslag i ettan så det blir kul att komma till gamla planer man spelat på.

Nyförvärvet mäter hela två meter och är i grunden mittback eller vänsterback, men med sin storlek är han van att användas på olika positioner i laget.

– Jag kan användas både offensivt och defensivt. Jag har gjort några halvlekar här och där som forward faktiskt, säger Boltegård Blom som i augusti nickade in 1-1 på övertid mot Gif Sundsvall i svenska cupen, när IFK Lidingö var nära att chocka det allsvenska motståndet.

– Det var jämnt hela matchen. De lyckades få in två bollar precis i slutet av förlängningen och vann men det var en jäkligt häftig match att spela.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari kommenterar nyförvärvet så här:

– Han har fantastiska fysiska förutsättningar. Han är stor och stark men har också snabba fötter för sin storlek. Han har under sin träning med oss visat sig vara redo och jag ser verkligen fram emot att få lära känna honom på planen.