Ludvig Marklund är nästa pusselbit in i Team TG:s lagbygge. Han kommer närmast från spel i Morön och division II. 
– Det känns som ett professionellt lag som vill ta nästa steg och det vill jag också, säger han.

Ludvig Marklund har spelat hela sin karriär i Skellefteå. Först i Rönnskär och sedan med Morön BK. Nu är 24-åringen redo för nya äventyr.

– Har bott i Umeå de senaste åren men pendlat till Skellefteå för spel i Morön. Men inför i år kände jag att det var nog med pendlingen och det är på den vägen jag hamnat här i Team TG, säger han.

Ludvig, som är storebror till Linus Marklund som redan finns i laget, har sett ett par matcher med Team TG de senaste säsongerna.

– Från sidan har min syn varit att TG ser ut som ett lag som gillar att spela bollen mycket. De försöker hålla sig till sin spelfilosofi och inte anpassa sig så mycket efter alla andra. Ett starkt lag som har något bra på gång och då känns det väldigt kul att få vara en del av det, säger han.

Han började sin karriär som forward men har på senare år spelat defensiv mittfältare.

– Det är väl där jag känner mig hemma. Jag är en väldigt fysisk spelare, ganska stor och tung och gillar att smälla på. Jag ger alltid 100 % också i vad jag än gör, säger Marklund.

Han har redan hunnit med ett par träningar och var dessutom med under Ersbodacupen och spelade.

– Mitt första intryck är att det verkar vara ett riktigt härligt gäng, de har tagit väl hand om mig och det känns som en sammansvetsad grupp som ändå är väldigt bra på att ta emot folk utifrån och få dem att känna sig delaktiga, säger han.

Marklund blir sista pusselbiten på mittfältet och han är väl medveten om den tuffa konkurrensen.

– Tuff konkurrens är något jag hoppas på. Det gör att man verkligen behöver utvecklas och pushas till nästa steg. Den som presterar bäst ska spela och hård konkurrens är bara bra för alla, säger han.

Sportchefen André Ghanbari säger så här om värvningen:

– Ludvig blir lite av en rollspelare för oss. Som spelare är han ett starkt komplement till de spelartyper vi har. Han behärskar flera olika positioner men kommer främst konkurrera på det centrala mittfältet. Han är en ambitiös och bra kille som passar perfekt in i vår grupp och vi tror på hans utveckling, säger Ghanbari och fortsätter:

– I och med denna värvning stänger vi mittfältet och anfallet. Nu är det bara ett par backar som ska in innan truppen är helt komplett, säger han.