En viktig kugge under det gångna året förlänger kontraktet över 2019. – Vi sätter en viktig pusselbit tidigt i bygget och Sudar delar vår beslutsamhet att göra något bra av nästa år, säger Andre Ghanbari.

Vladimir Sudar flyttade hem igen ifrån IFK Luleå inför den gångna säsongen och har varit en viktig kugge med sin trygghet i TTG-målet. Vi kommer främst ihåg straffräddningen borta mot Assyriska FF i slutminuterna. – Jag tycker själv att året har varit väldigt upp och ner, där stämningen i laget har varit bra vilket bidragit till att vi under hösten kunde gå starkt, konstaterar Vladimir.

Under året har han haft en bra sparringpartner i Felix Forsgren, en kille han känner väl sedan tiden i Umeå FC. – Felix känner jag väl till sedan han var en liten grabb. Han är väldigt olik mig som målvakt vilket jag lär mig av i hans sätt att kommunicera på planen. Jag tycker också att han tagit stora steg under året, och är redan en mycket bra målvakt,  analyserar Vladimir Sudar.

En annan viktig faktor till att han förlänger avtalet är samarbetet med målvaktstränaren John Carlsson. John var precis som målvaktsparet ny inför 2018 då han kom till Team TG FF från samarbetsklubben GUIF. – John är mycket engagerad och det märks att han kommer ifrån en bakgrund där även hans far var målvaktstränare under många år. Han är engagerad och kommer hela tiden med bra inspel i träningen, jag är faktiskt lyrisk och vet att jag i frågan talar för såväl mig så som för Felix. Att John väljer att fortsätta är en stor anledning till mitt beslut att förlänga, säger Sudar.

Även Andre Ghanbari är lyrisk över att han nu kan lägga en viktig bit utav det stora pusslet på plats inför nästa år. – En väldigt viktig förlängning för oss! Sudar är trygg och professionell både på och utanför plan. Hans lägsta nivå är hög, men han visade också under perioder i år att hans högsta nivå är enormt stark, sammanfattar Ghanbari.

När vi rundar av pratstunden med Vlado så passar han på att skicka bollen vidare till kollegan och vännen Felix Forsgren på frågan vem han hoppas blir nästa spelare att förlänga. – Jag hoppas verkligen att Felix blir nästa spelare att förlänga. Och hoppas att vi tillsammans med John kan jobba för att få ett ännu bättre 2019, avslutar Sudar.