Sex matcher på 22 dagar. Serieledande Team TG avslutar nu en hektisk matchperiod med match hemma mot Sunnanå på lördag 14.00. Vi kollade läget med mittfältaren Jennifer Björnler som gjorde ett historiskt hattrick senast mot Myckle. 

1) Du gjorde hattrick i 7-1-segern mot Myckle senast. Hur var det och när gjorde du hattrick senast?
– Givetvis var det jätteroligt att göra hattrick – första någonsin för min del dessutom! Jag har alltid identifierat mig som en väldigt defensivt lagd spelare och därför är det extra kul nu när jag känner att jag mer och mer under säsongen kan ta för mig mer offensivt också.

2) Vad säger du om insatsen i segern mot Myckle och i 3-0-segern i seriefinalen mot Notviken?
– Framför allt i matchen mot Notviken visar vi tydligt att vi är det bättre laget. Första 20 minuterna är mer öppna men vi arbetar oss in i matchen. Notviken är ett duktigt lag som framför allt har en hög och aggressiv press vilken alltid är en utmaning att spela förbi. Vi vinner dock fler dueller och tar fler maxlöpningar genom hela matchen, vilket gör att vi succesivt tar över matchen helt och hållet.
Matchen mot Myckle är av annan karaktär. Vi startar ruskigt bra genom att göra 1-0 redan första minuten. Därefter slappnar vi av lite för mycket och är inte lika disciplinerade, vilket leder till att de sätter en frispark i mål. Det som är skönt är att vi vet att vi kan bättre och har den mentala styrkan att fortsätta jobba på. I andra halvlek framför allt tar vi över och skapar flera bra målchanser och gör totalt sju mål. Även om det finns saker att slipa på kan jag inte vara annat än nöjd över den prestationen.

3) Nu väntar Sunnanå på hemmaplan – hur går tankarna inför den matchen?
– Nästa match mot Sunnanå är en superviktig match mot ett tufft men roligt motstånd. Sunnanå är ett spelskickligt lag som vi haft svårt mot då och då. Jag tror att de är väldigt taggade på att möta oss och kommer väl förberedda. Det gäller att vi laddar upp rätt inför matchen och förbereder oss mentalt på en match där det kommer krävas att vi ger 100% i varje aktion – precis som alltid. Vi kommer inte tumma på något och inte heller gå bort från var spelidé.

4) Det här blir sista matchen i en väldigt matchintensiv period. Efter den här matchen är det en match per vecka fram till serien avslutas. Hur känns det att få lite ”normalare” matchrytm i serieavslutningen?
– Det är alltid otroligt roligt att spela matcher så jag klagar egentligen inte, men självklart börjar kroppen bli lite sliten efter en längre tid av tufft matchande. Vi har varit tydliga med varandra i laget att vi ska ta en match i taget och det har vi gjort bra, nu är det bara att fortsätta på samma spår!

ooo

Det är fri entré på Team TG:s återstående matcher denna säsongen, så kom gärna och stötta laget!

ooo

Om ni inte har möjlighet att ta er till Umeå Energi Arena kan ni se matchen på denna länk: //play.spiideo.com/games/75e1e227-0102-4152-a50d-d34adc4900f8

ooo

Så här ser damernas avslutande spelschema ut.

2021-10-02 14:00: Team TG FF – Sunnanå SK, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-09 14:00: Team TG FF –  Infjärdens SK, Nolia 1
2021-10-17 13:00: Umedalens IF – Team TG FF, Umedalens IP
2021-10-23 13:00: Team TG FF – Myckle IK, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-30 14:00: Trångfors IF – Team TG FF, Boden Arena
2021-11-06 14:00: Team TG FF – IFK Östersund, Umeå Energi Arena SOL

ooo

Tabellen hittar ni här: