I snabbt växande Swedol har ThorenGruppen en stabil samarbetspartner för både skol- och idrottsverksamheten.
Nu öppnar företaget en helt nybyggd butik på Västerslätt.
– Det känns jättebra att öppna upp i en attraktiv stad som Umeå, säger försäljningschefen Henrik Jonth.

Nyöppningen på Västerslätt gör att Swedol nu har hela 44 butiker runt om i landet.
-Vi växer hela tiden och Umeå är definitivt en stad som vi vill finnas i, och nu fick vi rätt läge. Att butiken är helt ny gör givetvis att det känns ännu bättre, säger Henrik Jonth, försäljningschef på Swedol.
Via försäljning av arbetskläder kom Swedol i kontakt med ThorenGruppen och ett stort samarbete startades med skolverksamheten runt om i landet.
Av bara farten sponsrade Swedol även den omfattande idrottsatsning som ThorenGruppen bedriver i idrottsföreningen Team ThorenGruppen SK.
-Idrott och affärer hör ju på många sätt ihop så det känns bra. ThorenGruppen är en väldigt viktig och stor kund för oss och likt oss själva är de också ett framgångsrikt och ständigt växande företag. Deras idrottsatsning blir också större och större hela tiden vilket gör att vårt samarbete känns spännande, säger Jonth.
ThorenGruppen och idrottsverksamheten har även ett lyckosamt nätverk i Umeå som Swedol och Henrik Jonth hoppas ta del av.
-De (ThorenGruppen) är ju en stor aktör i Umeå och vi hoppas via vår kontakt kunna knyta kontakter med övriga samarbetspartners i Umeå för att på så sätt etablera oss ytterligare i staden, säger Jonth.
ThorenGruppen SK:s kanslichef Tomas Hugosson Wallgren är belåten över att ha Swedol med på tåget i idrottsatsningen.
-Det känns kul att en så pass stor och etablerad kedja finns med och stöttar oss. Kul att vi kan få knyta samman och gynna varandra, inte minst nu i uppstarten av den nya butiken i Umeå, säger han.
Butiken i Umeå öppnar den 4 april och Jonth hälsar såväl företag som privatpersoner varmt välkomna till den nya butiken!

FAKTA SWEDOL
Grundades: 1963 som enskild firma av Curt Svedberg
Anställda: 500 st.
Kunder:  ca 150.000 kunder, varav ca 90% av den totala försäljningen till företagskunder.
Omsättning 2015: 1,54 miljarder.
Omfattning: 43 butiker i Sverige och 5 i Norge. Butiken i Umeå blir butik nummer 44.
Säljer: Elartiklar, verktyg, arbetskläder, fordonsdelar & tillbehör, hydraulik, lyft & last och förbrukningsvaror