Etablerad i division II-fotbollen. Nu väntar en ny nivå för Philip Näslund som skrivit på ett 2-årskontrakt med Team TG FF.

– Jag känner mig redo för nästa steg och nästa nivå, säger nyförvärvet från Täfteå IK.

21-årige Philip Näslund är fostrad i Täfteå IK och frånsett ett år i UFC Akademi har han varit ”Fiskarpojkarna” trogen hela sin karriär. Efter att de två senaste säsongerna ha spelat i division II Norrland med Täfteå känner han sig nu redo för en nivå till.

– Jag har etablerat mig i seniorfotbollen och har utvecklat allt från fysik till tempo och speluppfattning. Nu känner jag mig redo att ta steget till en högre nivå, säger Näslund som har en bakgrund som forward men nu främst ser sig själv som en offensiv mittfältare. 

Han erkänner dock att det inte var helt enkelt att lämna moderklubben bakom sig – detta trots att han redan spelar futsal i Team TG-tröjan och känner flera spelare i laget.

– Att lämna Täfteå är det tuffaste beslut jag tagit i min karriär. Men ibland måste man kliva utanför sin comfort zone och våga ta steget till något nytt, säger Näslund som är medveten om den högre konkurrensen, men inte räds utan inspireras av den. 

– Så är det. Jag vill utvecklas. Men jag är inte bara här för att sitta på bänken och träna utan jag vill utvecklas och ska man utvecklas på bästa sätt behöver man speltid så det är mitt mål, säger han.

André Ghanbari, tränare och sportchef för division I-herrarna, säger så här om att ha värvat Philip Näslund på ett tvåårskontrakt.

– Philip är varit på vår radar i flera år och även tillhört vårt futsal lag under vintern. Många bra egenskaper både som person och spelare som gör att vi tror mycket på hans utveckling i vår miljö. Ytterligare en ung lokal förmåga vi lyckats knyta till oss på ett flerårskontrakt, ska bli intressant att följa hans framsteg hos oss framöver, säger Ghanbari.