Saga Carlsson och Elin Hermansson är klara för spel i Team TG FF.

Team TG FF har gjort klart med två stora talanger. Elin Hermansson och Saga Carlsson ansluter till Team TG från Umeå IK.
– Det känns jättekul att de här två tjejerna valt vår verksamhet. Vi tror stenhårt på båda, både på kort och lång sikt, säger sportchefen Patrik Sandström.

Elin Hermansson och Saga Carlsson är båda födda 2003 och har tillhört Umeå IK:s verksamhet sedan 2018. Båda två har erfarenhet från F03-landslaget där Elin varit uttagen till landslagsläger och där Saga har 14 flicklandskamper på meritlistan.
Nu väljer båda att ta klivet från UIK till hårdsatsande Team TG FF i division I.
– Det känns bra. De har en bra ledarstab med ett bra upplägg där de fokuserar väldigt mycket på individen. Det är högt tempo på träningarna och jag är ute efter seniorfotbollen som är lite hårdare, lite tuffare närkamper och allt det där, säger mittbacken Saga som fick sin fotbollsfostran i Furunäs Bullmark IK och som även hunnit med spel i Umedalen.
Elin Hermansson kommer ursprungligen från Umedalens IF och opererar helst som innermittfältare. Hon ser fram emot utmaningen att kliva in i seniorkostymen i division I med Team TG.
– Det känns väldigt bra. Det verkar som en svinbra klubb och det är bra träningar som passar mig bra.
Vad i träningen är bra?
– Det är hårt, sedan får man mycket hjälp och det är tydliga direktiv. Det finns en plan för mig som verkar väldigt bra för mig utveckling och för lagets utveckling, säger Elin.
Båda två går första året på gymnasiet och går fotbolls-NIU på Maja Beskow-gymnasiet. Målsättningen i år är att utvecklas och försöka ta en plats i laget men på lång sikt är målet högre än så.
– Mitt mål är att bli så bra som möjligt. Jag har ju varit med några landskamper och vill gärna fortsätta den resan. Jag ska försöka komma med till F17-EM nu i sommar i Sverige, säger Saga.
– Jag utvecklas och ta mig så långt och högt upp i divisionerna som möjligt. Man har ju alltid en dröm om landslaget men jag vill ta mig så långt som det bara går, säger Elin.
Sportchefen Patrik Sandström är helnöjd med de två nyförvärven från Umeå IK.
– Det känns fantastiskt. Det är jättekul att de här två tjejerna har valt vår verksamhet och utifrån vad de har beskrivit så känns det som ännu mer rätt. Vi skulle aldrig titta på spelare bara för att ha spelare och det här är två spelare som vi tror stenhårt på, både på lång och kort sikt. De kommer att konkurrera om en startelvanplats, så är det, säger Sandström.
Team TG-sportchefen är nöjd med den trupp han fått ihop på 22 spelare, där hela åtta stycken är nya från Umeå IK.
– Möjligtvis att det kan tillkomma någon spelare men vi har redan en intressant trupp. Vi var noga att behålla en grundstomme som fanns i Team TG och som visade intresse. Och sedan kom det ett flöde med spelare från UIK som både förstärker och breddar truppen och därtill fick vi in Parva Zarassi och Elin Ellman som provat på spel i högre divisioner. Vi har en ganska slagkraftig trupp och jobbar för att komma så väl förberedda som vi kan till seriestart.

Här är Team TG:s trupp 2020
Amanda Westman
Cornelia Wiklund
Elin Ellman (Ny från Morön)
Elin Hermansson (Ny från Umeå IK)
Elin Åkerman (Ny från Umeå IK)
Elina Olsson (Ny från QBIK)
Emelie Sjökvist
Emma Åström
Emmy Wretell
Eva Fors
Felicia Österlund
Frida Jonsson (Ny från Umeå IK)
Jasmin Mannelqvist
Jennifer Björnler (Ny från Umeå IK)
Karolina Rinnau-Widding
Madeleine Norberg (Ny från Umeå IK)
Maya Hulinder (Ny från Umeå IK)
Parva Zarassi (Ny från Morön)
Saga Carlsson (Ny från Umeå IK)
Tilde Wikström
Tove Norin (Ny från Umeå IK)
Tyra Norman