Serien är färdigspelad och det är nästan så att det krävs ett nyp sig i armen efter en titt på tabellen.
Team TG FF blev som femma(!) i tabellen inte bara bäst i staden utan även bäst i Norrland.
– Vi har gjort en fantastisk resa, konstaterar succétränaren André Ghanbari.

Nederlagstippade från början. En halvdan försäsong. Mardrömsstart i premiären mot Västerås (0-4).
Om någon hade sagt där och då att Team TG skulle sluta femma och dessutom komma före ett lag som VSK – ja, då…

– Vi tog faktiskt upp den matchen nyligen som ett exempel på den riktigt starka resa vi har gjort. Ett av våra nyckelord har varit utveckling, och tack vare den miljö vi har skapat tillsammans har vi kunnat ta stora kliv både individuellt och kollektivt under säsongen, säger succétränaren André Ghanbari.

RENODLAT NORRLANDSLAG

Med små medel och fingertoppskänsla i värvningarna har Team TG verkligen lyckats ”få ihop det” den här säsongen. Många lag med större muskler och högre ambitioner har fått se sig passerade.
Inte minst alla övriga Norrlands-lag.

– Förhoppningen är att det jobb vi har gjort blir synligt. Vi har bara värvat från regionen och vi är ett Norrlandslag till 100 % där 75 % dessutom är från Umeå. Vi har blivit bäst i Norrland med ett renodlat Norrlands-lag. Det känns fantastiskt bra och det vill vi fortsätta med, säger Ghanbari som i stort sett fått se alla nyförvärv bli lyckade:

– Den biten har fungerat klockrent. Alla värvningar har fått precis det utfall vi har velat, konstaterar han.

Trots den fantastiska tabellplaceringen så har säsongen inte bara varit en dans på rosor.
Just innan uppehållet hade laget fem raka förluster – några av dessa med stora siffror.

”VI BEHÖLL FOKUS, ENERGI OCH HOPP”

– Då hade vi en tuff skadesituation med väldigt många backar indisponibla, så den lagdelen blev väldigt utsatt. Internt hade vi en ”förklaring” till svackan, så vi kunde behålla fokus, energi och hopp inför halvtidsvilan, säger han och fortsätter:

– När vi sedan körde igång igen och började vinna mot lagen vi torskat mot under den tuffa perioden så visade det sig att vi var rätt ute och vi kunde behålla tron på det vi gör, säger Ghanbari.

Under sommaruppehållet tillkom även Sebastian Lundbäck från Östersund och Granit Buzuku från GIF Sundsvall. Två välkomna tillskott som dessutom fick Ghanbari att pussla om i spelsystemet.

HALVVÄGS IN – NYTT SPELSYSTEM

– Vi hade hackat lite grann och jag kände att vi inte fick ut allt av den trupp vi hade. Att ändra om var ett lite riskfyllt drag att göra. Vi startade en ny process, men behöll samtidigt ganska mycket i hur vi skulle uppträda. Det var mer vissa positioner vi ville förändra, säger han.

Den största förändringen var att laget gick från fem backar till fyra, fick mer folk på mittfältet och ett frejdigare anfallsspel. Dessa drag föll minst sagt väl ut då Team TG kom trea i hösttabellen och femma totalt sett. En makalös prestation i en serie där nykomlingar historiskt sett haft det jättetufft.

– Vi har nog inte riktigt fattat än vad vi har åstadkommit. Innan och under säsongen var det nog väldigt få som såg oss som femma i tabellen. Nu får vi smälta det här och känna en stor stolthet och glädje över den resa vi har startat, säger han.